Menu
Håvard Holmefjord Lorentzen etter 500-meteren tidligere i OL. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Lorentzen reiste seg og sikret ny OL-medalje

Håvard Holmefjord Lorentzen lå nede med knekt rygg etter skuffelsen denne sesongen og tidligere i OL. Han gikk et kanonløp på 1000-meteren og tok OL-bronsen.

Av NTB | 19.02.2022 19:35:08

Sport: Ryggproblemer har gjort at sesongen er blitt svært vanskelig for Lorentzen, som leverte OL-gull på 500 meter og sølv på den doble distansen i 2018.

Etter bronsen på 1000-meteren fredag er Lorentzens medaljesamling komplett.

Lorentzen gikk første ytre mot Thomas Krol i tredje siste par. Nordmannen klarte ikke å følge nederlenderen, som gikk inn til ny ledertid. Lorentzen var 56 hundredeler bak med tiden 1.08,48.

Dermed ble det nervepirrende minutter mens de to siste parene gikk. Hein Otterspeer og Ning Zhongyan havnet bak. I siste par gikk Laurent Dubreuil og Kai Verbij knallhardt ut.

Midtveis i løpet måtte Verbij stoppe opp og gi seg. Da kunne Lorentzen juble for medalje. I mål var canadieren Dubreuil 16 hundredeler foran Lorentzen og sikret sølvet.

TV-bildene viste en rørt og jublende Lorentzen som feiret bronsemedaljen som om den var gull.

I Beijing ble det en skuffende 15.-plass på 500-meteren. Da var tittelholderen langt bak de beste.

Bjørn Magnussen gikk i tredje par inn til 1.10,14. For Allan Dahl Johansson ble OL-løpet en skuffelse. Etter en tyvstart kom han aldri skikkelig i gang på neste forsøk Han kom i mål på 1.10,34 og var bak Magnussen.