Menu
Lys og blomster utenfor blokka der de to barna ble funnet døde søndag. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Lørenskog-drapene: Ikke avhør av moren før til uka

Helsetilstanden til kvinnen som er siktet for drap på de to barna sine i Lørenskog, gjør at hun ikke blir avhørt før etter helgen.

Av NTB | 23.07.2020 09:47:50

Kriminalitet og rettsvesen: Det opplyser forsvareren hennes, advokat Gunhild Lærum, til NRK.

Politiet er i dialog med sykehuset for å få avgjort når avhør vil være mulig, opplyser Øst politidistrikt.

Samtidig fortsetter politiet med andre avhør og tekniske undersøkelser på åstedet.

Den 35-årige moren ble funnet kritisk skadd sammen med de to barna – begge under ti år – i en leilighet på Skårer i Lørenskog kommune søndag 19. juli. Hun ble fraktet til Ullevål sykehus.

Forsvarer Lærum opplyste tirsdag til NTB at hun hadde snakket med klienten. Moren er informert om siktelsen, men Lærum var usikker på om hun oppfattet dette.

De to barna er obdusert, men av hensyn til etterforskningen har ikke politiet villet si noe om dødsårsaken.

Til TV 2 forteller farens bistandsadvokat, Henning Bjercke, at faren reiste til stedet for å være sammen med barna før en reise de hadde planlagt sammen.

– Budskapet om barnas død overskygget det faktum at han selv ble siktet i saken. Siktelsen har selvfølgelig vært en ekstrem tilleggsbelastning, men for ham var det bare et spørsmål om tid før siktelsen skulle bli frafalt, sier bistandsadvokaten.

– Dette en svært vanskelig sak for de pårørende og alle berørte. Vi står overfor er en far som har mistet barna sine, to familier og et lokalsamfunn i sorg. Det er vår oppgave å finne ut av hva som har skjedd med barna, og vi fortsetter dette arbeidet med full tyngde, sier påtaleansvarlig Sonika Sharma-Sundheim i en pressemelding.

Dagen etter opplyste politiet at moren er siktet for drap.

Faren til barna kom selv til åstedet og ble tatt hånd om av politiet. Han ble siktet i saken, men løslatt samme kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: