Menu
Björn Goop vinker i det målstreken passeres på Vincennes søndag. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix

Looking Superb uten sjanse, Face Time Bourbon vant Prix d’Amérique

Den norske travhesten Looking Superb var sjanseløs i gigantløpet Prix d'Amérique søndag. Den svenske superkusken Björn Goop vant med Face Time Bourbon.

Av NTB | 26.01.2020 18:45:10

Sport: Looking Superb fikk en hard åpning, men overtok teten allerede etter 1500 meter. Kort etter viste det seg at Norges håp ikke hadde sin beste dag. Looking Superb kom i mål langt etter teten.

Face Time Bourbon fikk 4,5 millioner kroner for seieren. Goop gjorde ikke en feil underveis i løpet og spurtet inn til klar seier. Det var cirka 40.000 tilskuere på plass på Vincennes-banen i utkanten av Paris.

– Jeg kan bare takke eieren og treneren som ga meg sjansen til å kuske en slik hest, sa Goop etter seieren.

Den svenske kuskekunstneren tok karrierens andre seier i verdens største og mest prestisjetunge travløp. Den første kom med Readly Express i 2018.

– Jeg var ikke sikker på å vinne, men hesten er et fenomen og alltid rask over de siste 500 meterne, sa Face Time Bourbons trener Sebastien Guarato etter seieren.

Det siste hadde han helt rett i. Da femåringen fikk åpning innvendig ut i oppløpet, skjøt den fart og avgjorde enkelt.

Norske Looking Superb ble nummer to i fjor og var da bare noen centimeter unna seieren.

Hesten har tjent nesten 6 millioner kroner siden han ble flyttet til Frankrike og stjernetreneren Jean-Michel Bazire for vel et år siden.

(©NTB)

Flere nyheter: