Menu
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Lønnsomt med gassrør til Barentshavet

Gassco har overlevet en rapport til olje- og energiminister Sylvi Listhaug som viser at det kan være lønnsomt å bygge ut en gassrørledning til Barentshavet.

Av Egil M Solberg | 14.01.2020 09:15:19

Næringsliv: I den nye rapporten ser Gassco på hvordan Norge kan få transportert ut mer av gassen i Barentshavet.

Konklusjonen er at det kan være lønnsomt å bygge ut kapasiteten, kunne Gassco-sjef Frode Leversund fortelle da han overleverte rapporten til olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) mandag.

– Det vi har sagt i rapporten, er at både en utvidelse av kapasiteten på Melkøya og en rørledning kan være gode løsninger. Det er for tidlig å konkludere på om det ene er bedre enn det andre, sier Leversund til NTB.

Gasscos anbefaling er derfor at begge alternativer nå utredes videre.

Listhaug kaller rapporten spennende nyheter. Hennes håp er at en gassutbygging i nord skal gjøre det mer attraktivt for selskapene å drive med leting etter nye funn.

– Nå skal selskapene som er engasjert i dette området, Oljedirektoratet og Gassco jobbe videre med disse planene. Jeg håper man finner ut at det er lønnsomt for landet og fornuftig å gjøre det, hvis det betyr at vi kan få utnyttet de ressursene som er der oppe, sier Listhaug til NTB.

Hun vil ikke være med på at slike olje- og gassutbygginger nå burde høre fortida til.

– Selv om vi skulle nå målene i Parisavtalen, som vi håper å gjøre, så vil verden trenge mye olje og gass også i framtida. Derfor er det viktig at vi er med å produsere, vi som produserer renere enn mange andre land, sier Listhaug til NTB.

Flere nyheter: