Menu
Londons fotballklubber, her ved Chelsea og Olivier Giroud, har fått brev fra borgermester Sadiq Khan med bønn om hjelp i kampen mot koronaviruset. Responsen har vært overveldende positiv. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix

Londons borgermester ber byens fotballklubber om medisinsk hjelp

Londons borgermester Sadiq Khan har skrevet til byens proffklubber i fotball og bedt om hjelp fra deres medisinske apparat i kampen mot koronaviruset.

Av NTB | 31.03.2020 19:47:33

Sport: – I vårt felles arbeid for å håndtere trusselen fra koronaviruset er våre fotballklubbers samfunnsånd et lysende eksempel. Flere av dem har allerede tilbudt støtte og hjelp i sine lokalmiljøer, sier Khan ifølge BBC.

– Denne uken har jeg skrevet til hovedstadens proffklubber og skissert hva de kan gjøre for å hjelpe vårt fantastiske helsevesen, og jeg er takknemlig for de positive svarene.

Ni klubber har fått brev: Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, West Ham, Fulham, Charlton, Queens Park Rangers, Brentford og Millwall. Tottenham samarbeidet allerede tett med lokale myndigheter om hjelp i kampen mot viruset.

Khan har bedt klubbene om å dele medisinsk ekspertise som leger, fysioterapeuter og førstehjelpspersonell i tillegg til ulike klubbfasiliteter.

Tottenham meldte mandag på sitt nettsted at klubbens arena er stilt til rådighet i hjelpearbeidet. I første omgang benyttes parkeringsanlegget under stadion til lagerplass for organisasjoner som leverer mat til byens mest sårbare personer.

(©NTB)

Flere nyheter: