Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB

Lokalt næringsliv rammes av strømprisene

Det er spesielt små og mellomstore bedrifter på Sørvest-landet som rammes av de ekstreme strømprisene. Det finnes ingen tiltak for næringslivet. Nå reagerer også NHO Rogaland.

Av Egil M Solberg | 28.07.2022 22:11:46

Strømpriser: Døgnprisen på strøm på Sør-Vestlandet er torsdag fem kroner og 30 øre kilowattimen inkludert moms.

Dagens høyeste spotpris på fem kroner og 90 øre var mellom klokken åtte og ni på kvelden. I Midt- og Nord-Norge er prisen 2 øre per kilowattime.

Regionsdirektør i NHO Rogaland Tone Grindland forteller til Aftenbladet at de nå får mange henvendelser fra bedrifter om prisforskjellene mellom nord og sør.

– Det er mye frustrasjon. Mange føler på en urettferdighet som ligger til grunn. Det er først og fremst en frustrasjon om å ikke ha en forutsigbarhet for månedene som kommer, sier hun.

Ifølge Leiv Ingve Ørke, konserndirektør energi i Lyse, er det næringsvirksomheten som rammes hardest av de høye strømprisene. De får ikke strømstøtte fra staten og må dermed betale full markedspris, skriver Aftenbladet.

– Bedrifter med et høyt strømforbruk og samtidig lite inntjening sliter med å dekke de forhøyede strømprisene. Dette kommer i kombinasjon med et stigende rentenivå og ettervirkningene av en pandemi, sier han.

– De som rammes hardest er hovedsakelig små og mellomstore bedrifter, som ikke er eksportrettede, sier Tone Grindland i NHO til avisa.

Flere nyheter: