Menu
Politiet innfrir alle nasjonale krav til responstid i andre tredel av året, men det er variasjoner for hvert enkelt distrikt. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Lokale variasjoner i politiets responstid

Politiet innfrir alle nasjonale krav til responstid i andre tredel av året, men det gjelder ikke alle distriktene.

Av NTB | 15.11.2021 14:24:10

Kriminalitet og rettsvesen: Responstid er tiden det tar fra politiets operasjonssentral mottar melding om en hendelse til politiet er fremme på stedet. De forskjellige politidistriktene har ulike krav for hvor raskt politiet skal være på plass etter hasteoppdrag, fordelt på tre ulike tettstedskategorier ut ifra befolkningstetthet

På det samlede nasjonale kravet innfrir politiet.

− Resultatene er basert på totalt 11 244 registrerte hasteoppdrag hvor politiet innfrir de nasjonale kravene som er satt til responstid. Sammenlignet med første tredel av året er resultatene tilnærmet like, sier seksjonsleder Elisabeth Rise i Politidirektoratet.

Tre politidistrikt innfrir alle kravene i alle kategoriene, fire innfrir kravene i to, fire innfrir kravene i én kategori og ett distrikt innfrir ikke kravene i perioden.

− Vårt generelle inntrykk er at det jobbes godt med responstid på tvers av alle politidistrikt. Dette er arbeid som krever målrettet innsats over tid, og systematisk måling av responstid gir viktig kunnskap inn i det videre arbeidet, sier Rise.

(©NTB)

Flere nyheter: