Menu
Alexander Loginov deltar ikke på søndagens fellesstart i skiskytter-VM. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Loginov dropper fellesstarten i skiskytter-VM etter dopingaksjon

Dagen etter at italiensk politi gjennomførte en dopingrazzia mot Alexander Loginov, velger russeren å stå over søndagens VM-fellesstart i Anterselva.

Av NTB | 23.02.2020 11:31:30

Sport: NRK skriver at Loginov fikk nytt besøk av politiet natt til søndag. Det ble bekreftet av en russisk leder. Loginov skulle da blant annet skrive under på noen papirer.

– Alexander Loginov vil ikke delta i massestarten på verdensmesterskapet i Antholz. På grunn av nylige omstendigheter er utøveren ikke i optimal psykologisk tilstand, skriver Det russiske skiskytterforbundet på Twitter.

Ifølge VG har russerne ikke gitt Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) noen offisiell bekreftelse på at Loginov ikke stiller. Fristen for det skal være klokka 13.

I 6-tiden lørdag morgen tok italiensk politi seg inn på rommet til Loginov og hans personlige trener Aleksandr Kasperovitsj. Politiet i Bolzano har bekreftet overfor tyske medier at de fikk en arrestordre på bakgrunn av dopingmistanke.

– De tok geværene våre som om vi var kriminelle. Jeg ba om å få en tolk, men fikk beskjed om å sitte stille, sa Loginov til Match TV.

Loginov ble verdensmester på sprint i Anterselva, og senere tok han bronse på jaktstarten. Han er tidligere i karrieren tatt for bruk av det ulovlige stoffet EPO og var utestengt i perioden 2014–16.

(©NTB)

Flere nyheter: