reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det gikk oppover etter børsåpning i Hongkong, etter tre dager med stor nedgang. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

Løfter om statlig hjelp gir Hongkong-børsen kraftig løft

Hang Seng-indeksen i Hongkong steg nesten 9 prosent onsdag etter at kinesiske myndigheter lovet å støtte opp om det svake markedet. Også i Tokyo var det vekst.

Av NTB | 16.03.2022 07:25:06

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen i Hongkong begynte med en oppgang på 2 prosent allerede i den tidlige handelen, men det store hoppet kom etter lunsj, da det ble kjent at myndighetene vil bidra til å stabilisere markedet. To timer før stengetid var indeksen opp 8,7 prosent.

Det er likevel langt fra nok til å hente inn den siste tidens nedgang. De tre foregående dagene har den samlet falt med mer enn 10 prosent, drevet av trøbbel i teknologisektoren. Bakteppet er at Shenzhen, Kinas teknologisenter, er blitt stengt ned på grunn av frykt for koronasmitte.

Det var små bevegelser på hovedindeksene i Shenzhen og Shanghai onsdag morgen, men også her kom det et betydelig løft etter lunsj, og fredag ettermiddag hadde de steget med henholdsvis 3,6 og 3,3 prosent.

I Tokyo sluttet Nikkei-indeksen opp 1,6 prosent. Det var den tredje dagen på rad med oppgang, men investorene er fortsatt forsiktige i påvente av den amerikanske rentebeslutningen som kommer senere på dagen. Den bredere Topix-indeksen gikk opp 1,5 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: