Menu
Det er ikke bare noen yrkesgrupper, men hele laget av kommunalt ansatte som må få sikret kjøpekraften, mener nestleder Odd Haldgeir Larsen i LO Kommune. Foto: Terje Pedersen / NTB

LO vil ikke ha «superliga» i kommunene

LO Kommune vil ikke prioritere særskilte yrkesgrupper i lønnsoppgjøret, og advarer mot å prosedere for at noen skal prioriteres foran andre.

Av NTB | 22.04.2021 07:34:28

Arbeidsliv: – Det er ansatte i mange yrkesgrupper som driver de kommunale velferdstjenestene gjennom hverdager og kriser. Derfor er det ikke bare noen yrkesgrupper, men hele laget av kommunalt ansatte som må få sikret kjøpekraften, sier nestleder Odd Haldgeir Larsen i LO Kommune til NRK.

LO Kommune, Unio, Akademikerne Kommune og YS Kommune overleverte sine lønnskrav til KS onsdag. Selv om offentlige ansatte har gått til streik i ett mellomoppgjør siden 1995, er streikeviljen stor i år.

Det skyldes blant annet at mange offentlige ansatte følte seg forbigått i fjor. Da fikk ansatte i offentlige sektor en lønnsøkning på drøyt 1,7 prosent, mens privat sektor endte med en økning på 2,2 prosent i snitt.

Larsen advarer yrkesgrupper mot å ta til orde for at de selv skal prioriteres foran andre.

– De kommunale tjenestene er ikke individuell idrett, det er lagspill. Derfor kommer vi ikke til å godta noen superliga for enkelte yrkesgrupper i kommunene. Alle skal med, sier Larsen.

(©NTB)

Flere nyheter: