Menu
Fagforbundets leder Mette Nord sier de er positive til å fjerne aldersgrensen helt eller å øke den. Foto: Gorm Kallestad / NTB

LO-topp åpner for å endre aldersgrensen for LO-ledere

Eldreombud Bente Lund Jacobsen ber LO øke aldersgrensene for sine ledere. LO-topp Mette Nord gir de samme signalene, skriver VG.

Av NTB | 04.05.2021 04:54:37

Økonomi og næringsliv: Torsdag vil LOs representantskap velge Peggy Hessen Følsvik som ny leder fram til kongressen våren 2022.

Etter dagens vedtekter kan ingen velges inn i LOs ledelse etter at de har fylt 60 år. Følsvik fylte 60 i november i fjor og vil ikke være valgbar neste år om ikke aldersgrensene endres.

Eldreombud Bente Lund Jacobsen mener LO bør øke aldersgrensen for sine ledere fra 60 til 65 år.

– Det er umusikalsk og umoderne at Norges største arbeidstakerorganisasjon har en slik tilnærming i en så viktig sak, sier Jacobsen til VG.

Leder Mette Nord i Fagforbundet signaliserer at de mener det vil være riktig å endre aldersgrensen.

– Vi er positiv til å endre; enten å fjerne aldersgrensen helt eller å øke den. Når aldersgrensene i resten av samfunnet økes og vi må stå lenger i jobb, er det naturlig at også LO ser på sine aldersgrenser, sier Nord.

Flere LO-forbund har tatt initiativ til at aldersgrensen i deres forbund økes, blant annet har Handel og kontor innført 62-års grense og det største forbundet i privat sektor, Fellesforbundet, har 63 års aldersgrense.

(©NTB)

Flere nyheter: