reklame for Sheiken Bowling
Menu
LO-leder Peggy Hessen-Følsvik mener at regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023 innebærer at det slås ring om velferdsordningene til vanlige folk. Foto: Gorm Kallestad / NTB

LO-lederen mener statsbudsjettet prioriterer vanlige folk

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener regjeringens forslag til statsbudsjett prioriterer trygghet og rettferdig fordeling og skjermer dem som har minst.

Av NTB | 06.10.2022 12:40:55

Økonomi og næringsliv: Følsvik mener økt skatt på felles naturressurser, store formuer og utbytter viser at regjeringen tydelig prioriterer vanlige folk og viser en politikk som jevner ut forskjellene.

– De med mest må bidra mer. De som har minst, skjermes. Til tross for at oljepengebruken reduseres kraftig, skjermes velferdsordningene til vanlige folk ved blant annet styrking av kommuneøkonomien, sykehusene og fastlegeordningen, sier Hessen Følsvik i en kommentar til budsjettforslaget.

Hun peker blant annet på at det for LO er viktig at vanlige folk med inntekt under 750.000 kroner enten får lavere eller samme skattenivå som i dag, at de såkalte ostehøvelkuttene (ABE-kuttene) endelig fjernes, og at det organiserte arbeidslivet styrkes ved at fagforeningsfradraget økes.

Flere nyheter: