Menu
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen mener folk må beholde inntekten og ber regjeringen sikre dette når den fredag legger fram krisetiltak for næringslivet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

LO ber regjeringen passe på at folk fortsatt har inntekt

Folk må være trygge på at de ikke mister inntekten på grunn av koronaviruset, mener LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Av NTB | 12.03.2020 14:31:58

Økonomi og næringsliv: – Når folk føler utrygghet for sykdom, er det viktig at de føler trygghet for lønn og inntekt. Dette må myndighetene bidra til. Utrygghet for inntekt kan føre til at folk går på jobb selv om de burde holde seg hjemme, sier Gabrielsen, som mener det å sikre inntekten til folk dermed er et tiltak for å hindre smittespredning.

LO krever full lønn for arbeidstakere som må være hjemme fordi de er satt i karantene eller fordi skoler og barnehager er stengt.

– Det må være tydelige, felles regler, og reglene rundt omsorgspenger må avklares. Regjeringen må presisere at alle som er satt i karantene, har rett til sykepenger, lyder kravene.

LO støtter at permitteringsreglene endres for å lette byrden for bedriftene, men understreker at det ikke må gå ut over arbeidstakernes inntekter.

– Jeg ba spesifikt regjeringen også om å vurdere en egen krisepakke for kultursektoren, slik de gjør i Danmark. Vi har mange medlemmer som er frilansere og selvstendig næringsdrivende, som må ivaretas nå.

Gabrielsen legger til at LO og NHO står i tett kontakt og er samstemte i forventningene til regjeringen.

– Det vi foretar oss nå, sammen, er en solidaritetshandling, sier LO-lederen.

Regjeringen skal fredag legge fram krisetiltak for næringslivet.

LO-lederen møtte torsdag morgen regjeringen ved arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og næringsminister Iselin Nybø (V), sammen med NHO-direktør Ole Erik Almlid.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: