reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Et register over slavehandelen er utstilt på det internasjonale slavehandelsmuseet i Liverpool i England. Lloyd's er blant flere britiske institusjoner som nå beklager rollen de hadde i slavehandelen på 1700- og 1800-tallet. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix

Lloyd’s beklager slavehandel

Det britiske forsikringsmarkedet Lloyd's ber om unnskyldning for rollen den hadde i slavehandel og kolonialisme.

Av NTB | 18.06.2020 14:49:08

Økonomi og næringsliv: – Vi beklager rollen Lloyd’s spilte i slavehandelen på 17- og 1800-tallet, en avskyelig og skjemmende epoke i engelsk og vår egen historie, sier forsikringsgiganten, ifølge Reuters.

Lloyd’s ble grunnlagt i 1688 og var en ledende tilbyder av skipsforsikring, som også inkluderte slaver, klassifisert som gods.

Rundt 17 millioner afrikanere, inkludert barn, ble med makt fraktet til det amerikanske kontinentet, lenket sammen i skip. Mange overlevde ikke reisen, eller døde kort tid etter ankomst. Overlevende og generasjoner av deres etterkommere levde hele livet i slaveri.

Lloyd’s sier de vil investere i programmer og donere til frivillige organisasjoner som støtter opp om svarte personer og personer som tilhører etniske minoriteter.

(©NTB)

Flere nyheter: