Menu
Mohamed Salah fortviler etter å ha brent en av flere målsjanser i møtet med Burnley lørdag. Foto: Oli Scarff / Pool via AP / NTB scanpix

Liverpools seiersrekke stoppet av Nick Pope

En Mohamed Salah på jakt etter toppscorertittelen bommet og bommet. Det ga Burnley muligheten til å få et sterkt 1-1-resultat borte mot Liverpool.

Av NTB | 11.07.2020 19:02:52

Sport: Salah, Sadio Mané og de andre storscorerne i Liverpools angrepsrekke bommet på sjanse etter sjanse da Burnley gjestet de suverene seriemestrene i Premier League lørdag. Jay Rodriguez’ 1-1-scoring gjør at Burnley fortsatt har et teoretisk håp om femteplassen som gir europaligaspill.

Det er åtte poeng opp til Manchester United på femteplass med tre kamper igjen å spille, men United og de andre lagene rundt Burnley har en kamp til gode.

Nick Pope, som sto en mesterlig kamp i Burnley-buret, var fornøyd med ett poeng.

– Når du kommer hit forventer du en travel dag. Liverpool er mestere for en grunn. Heldigvis klarte jeg å holde en del av skuddene ute, sier Pope ifølge TV 2.

– Han vinner veldig mange poeng for Burnley. Han er en av de beste i ligaen, og viste det i dag med alle redningene. All ære til ham.

For Liverpools del er poengtapet lite annet enn surt i en sesong der klubben har mulighet til å sette en klar Premier League-rekord i antall poeng. Bittert var det også at den suverene rekka med 24 strake seirer på hjemmebane ble brutt.

Gullet er allerede kassert inn, men både Mohamed Salah og Sadio Mané er med i kampen om toppscorertittelen.

Salah er på tredjeplass med sine 19 mål, mens Mané står med 16. Leicester-helten Jamie Vardy topper med 22 nettkjenninger.

Heller ikke Mané eller spiss Roberto Firmino maktet å overliste Pope. Det gjorde imidlertid Andrew Robertson.

Den solide venstrebacken hadde forflyttet seg over til høyresiden da Fabinho la et flott innlegg i hans retning etter 34 minutter. Robertson fikk god tid til å vente inn ballen, og plasserte ballen iskaldt i mål med hodet. Headingen var en klasseavslutning man vanligvis ikke forbinder med venstrebacker.

Målet ga Liverpool en fullt fortjent ledelse, men til tross for flere store muligheter, ble det med det ene målet for rødtrøyene. Og da Jay Rodriguez hamret ballen i mål fra 16-metersstreken etter 69 minutter, ble det også med det ene poenget for Liverpool.

Også Liverpools målscorer Andrew Robertson skrøt av Burnleys sisteskanse etter kampen.

Særlig Salah var i skudd-humør lørdag. Men forsøkene hans gikk enten til side for mål, eller ble avverget av Pope.

(©NTB)

Flere nyheter: