reklame for Utvik Autoservice
Menu
Arsenals Alexandre Lacazette gjør 1-0. Andy Robertson ser at tabben han gjorde ga uttelling for bortelaget. Laurence Griffiths / AP / NTB.

Liverpools Robertson med kjempetabbe og scoring da Arsenal ble slått

Venstreback Andrew Robertson kom i søkelyset begge veier da et meget velspillende Liverpool slo Arsenal 3-1 i Premier League mandag kveld.

Av NTB | 28.09.2020 22:53:00

Sport: Liverpool tok sin tredje seier av tre mulige og har bare Leicester foran seg på tabellen etter tre serierunder av PL-sesongen 2020/2021. Det vil overraske om Liverpool ikke ender opp som serievinner til slutt.

Liverpool presset frisk allerede fra start, og et Arsenal i en 3-4-3-formasjon var heldig og dyktig som unngikk baklengs i det første kvarteret. Sadio Mané skjøt direkte fra kloss hold etter akkurat 15 spilte minutter, men skuddet gikk rett på Arsenal-keeper Bernd Leno.

Fem minutter senere satt den i tverrliggeren etter et skudd av Trent Alexander-Arnold som gikk via Arsenals Héctor Bellerín.

Liverpool eide ballen og dominerte stort mot besøket fra London helt fram til Arsenal fikk til en flott kontring og et bra angrep i det 25 minutt. Det endte med en gedigen miss av Andy Robertson. Han glapp ballen rett i føttene på Alexandre Lacazette, og franskmannen nettet lett. Det var første gang at Arsenal var innenfor 16-meteren i kampen.

Ikke lenge etter gjorde skotten Robertson opp for tabben da han satte inn 2-1 for Liverpool med venstrefoten. Det skjedde etter praktfullt angrepsspill av hjemmelaget. Pasningen kom fra backkollega Alexander-Arnold fra motsatt side.

Liverpool hadde stort sett kontroll, men Arsenal viste tenner innimellom og var ikke helt ufarlige. Blant annet kunne Alexandre Lacazette fort ha scoret sitt andre i kampen i 2. omgang.

Innbytter Diogo Jota fikk æren av å sette inn 3-1 i sin aller første opptreden for Liverpool etter en tabbe av Arsenals midtstopper David Luiz. Jota kunne faktisk ha scoret tidligere i kampen også, men da bommet han.

Med seier ville Arsenal ha startet sesongen med tre seirer for første gang siden sesongen 2004/2005, men i denne kampen tapte de fortjent. Arsenal har ikke hatt taket på antatt bedre motstandere i de siste sesongene.

Liverpool er ubeseiret hjemme på de 60 siste hjemmekampene i Premier League. Sist gang de tapte en PL-kamp var i april 2017.

Det er lenge igjen til Chelsea rekord på 86 kamper på rad uten tap hjemme.

Bare to minutter senere utlignet Liverpool. Dommeren viste fordel for Liverpool, og plutselig dro Mohamed Salah seg fri på høyrekanten. Leno reddet avslutningen fra Salah i første omgang, men Mané satte returen inn i det åpne målet.

Både Liverpool og Arsenal hadde vunnet sine to første kamper. Begge gikk også videre i ligacupen i midtuka. Arsenal vant det siste møte mellom de to 15. juli. Det var første Arsenal-seier mot Liverpool på ti forsøk. I kveld var Liverpool best som så ofte før i de siste årene.

(©NTB)

Flere nyheter: