Menu
Sadio Mané jubler etter å ha scoret Liverpools vinnermål i bortekampen mot Aston Villa. Foto: Rui Vieira, AP / NTB

Liverpool vendte til borteseier mot Aston Villa – håpet om fire titler lever

Liverpool nekter å gi seg i gullduellen mot Manchester City i Premier League. Sadio Mané ble matchvinner da Jürgen Klopps menn vendte til 2-1 over Aston Villa.

Av NTB | 10.05.2022 23:01:00

Sport: Vinnermålet i det 65. minutt sørget for fortsatt høyspenning i tittelkampen, selv City fortsatt har overtaket med tabelltopp på bedre målforskjell og en kamp mindre spilt.

– Jeg kunne ikke vært mer stolt. Dette var en stor prestasjon midt i mai. Aston Villa er et kvalitetslag, og man vinner ikke enkelt mot dem, sa Klopp til BBC.

Med poengtap for Liverpool ville dagen blitt enda bedre for de lyseblå, som tidligere tirsdag meldte at kjøpet av Erling Braut Haaland er nesten i boks.

Det ble gjort mange feil både av spillere og dommere i tirsdagens kamp, men Liverpool kunne til slutt juble for en fortjent seier.

Laget fikk imidlertid en fryktelig start på kampen mot klubblegenden Steven Gerrards Villa-lag og kom under før det var spilt tre minutter etter en dommertabbe og komisk forsvarsrot.

Ollie Watkins var offside da han ble spilt gjennom og tvang Alisson til en god redning. Villa bet seg fast i angrep, og på Lucas Dignes innlegg fra venstre rotet Liverpool-forsvaret det helt til for seg selv. Kostas Tsimikas dyttet Watkins inn i Joel Matip, som falt. Tsimikas gikk også i bakken, og Douglas Luiz kunne nikke på mål.

Alisson reddet, men Luiz nådde selv returen og banket den opp i nettaket.

Det gikk mindre enn tre minutter før Liverpool var à jour, også det etter klønete forsvarsspill. Tyrone Mings tråkket på ballen da han skulle klarere Trent Alexander-Arnolds frispark fra høyre, og Matip og Diogo Jota vant hver sin duell slik at ballen kom til Virgil van Dijk. Hans skudd gikk via keepers arm til stoppermakker Matip, som sendte den i tomt mål.

Målet ble VAR-sjekket etter mange tøffe dueller i feltet, men ble godkjent.

Motgangen fortsatte for Liverpool da Fabinho tok seg til låret og måtte byttes ut etter en halvtime. Kaptein Jordan Henderson skulle hatt en fridag, men måtte inn fra benken.

– Jeg tror Fabinho blir klar til FA-cupfinalen (lørdag), men vi må sjekke ham ordentlig, sa Klopp.

– Gutta var utrolige igjen, som de har vært over lang tid. Det var rufsete en stund, men vi fikk bedre kontroll etter hvert og scoret målene vi trengte. Alt i alt var det en god kamp, sa Henderson til Sky Sports.

Liverpool misbrukte et par store sjanser til å ta ledelsen før pause. Først leverte Alexander-Arnold et nesten ferdigscoret innlegg til Naby Keïta, men han bommet på ballen alene foran mål.

Så fikk Curtis Jones en kjempemulighet etter en fæl feilpasning av en Villa-spiller, men skjøt for dårlig, og Emiliano Martínez reddet.

– Hele angrepet var toppklasse. Ingen andre enn Sadio ventet et innlegg der, sa Klopp.

Villa yppet seg mot slutten. Danny Ings fikk ballen i mål med et godt skudd, men han var korrekt vinket av for offside. Alisson måtte også gi en svært farlig retur på et innlegg.

City skal nå spille to seriekamper før Liverpool spiller sin neste, og gullkampen kan være langt på vei avgjort før neste gang Liverpool sparker en ball i Premier League. Liverpool har allerede vunnet FA-cupen og skal også spille finale i FA-cupen og mesterligaen.

Det var ikke slutt på forsvarsfeilene. Snaut halvveis i omgangen sendte Liverpool-keeper Alisson et tilbakespill fra Matip rett i beina på Watkins, som ble så overrasket at han ikke greide å få kontroll på ballen. Den spratt for langt fra ham, og Alisson greide å klarere.

Avgjørelsen falt snaut halvveis i den andre omgangen, da Liverpool med sitt aggressive press vant ballen ved midtstreken etter et Villa-kast. Luis Diaz kom fram på venstresiden, fintet skudd og leverte et utsøkt innlegg som Mané på elegant vis nikket i lengste hjørne.

(©NTB)