reklame for Sheiken Bowling
Menu
Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher ble den store helten med flere gode redninger i ordinær tid og ved å sette det avgjørende straffesparket for Liverpool. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Liverpool vant ligacupen etter straffesparkkonkurranse – Kepa byttet inn og misset

«Straffespesialist» Kepa Arrizabalaga ble byttet inn for Chelsea da ligacupfinalen måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse. Kepa misset og Liverpool vant.

Av NTB | 27.02.2022 21:33:32

Sport: Kepa voktet buret for Chelsea hele veien fram til finalen, men i søndagens oppgjør på Wembley ble førstekeeper Edouard Mendy foretrukket fra start.

Senegaleseren viste hvorfor han er førstevalget med flere redninger i løpet av kampen. Han sto bak en vanvittig dobbeltredning etter en halvtimes spill på forsøkene fra Naby Keita og Sadio Mané og holdt nullen helt inn til det gjensto ett minutt av ekstraomgangene. Da byttet Chelsea-trener Thomas Tuchel inn Kepa til å redde straffer for Chelsea.

Spanjolen klarte ikke å redde en eneste straffe fra Liverpool, selv ikke fra keeperkollega Caoimhin Kelleher i Liverpool-målet. Han sto i likhet med Mendy en kjempekamp og reddet flere store Chelsea-muligheter.

I straffesparkkonkurransen var han sjanseløs på å redde, men etter 21 strake fulltreffere skjøt Kepa sin straffe skyhøyt over. Dermed vant Liverpool cuptittelen.

– Selv i toppfotballen bør det være plass til litt følelser. Caoimhin Kelleher er en ung gutt og spilte gjennom hele turneringen, hva gjør jeg da? Jeg er to ting, en trener og et menneske og mennesket vant. Han fortjener det, sa Klopp om sin unge keeper.

Han skrøt også av finalemotstander Chelsea, som like godt kunne endt opp med ligacuptittelen.

– Chelsea er utrolig sterke og vi matchet hverandre. Vi trengte å ha hellet på vår side. Det kunne blitt 5-5.

Sluttresultatet etter straffekonkurransen ble 11-10 og det var ikke langt unna at resultatet etter ekstraomgangene kunne vært det samme. Kampen så nesten mer ut som en 11-10-kamp enn en 0-0-kamp.

Mason Mount og Mohamed Salah klarte begge å få ballen forbi keeperne, men Mount traff stolpen og Salahs chip ble for svak da spillerne fikk hver sin sjanse tidlig i andre omgang.

Like etter sjansen til Salah trodde Joel Matip at han hadde gitt Liverpool ledelsen. Avslutningen til Matip var resolutt, men det som så ut som åpningsmålet ble annullert da dommer Stuart Attwell sjekket scoringen med VAR.

Videobildene viste at Virgil van Dijk var i offside og hindret Chelseas Antonio Rüdiger da ballen endte opp hos Sadio Mané på bakre stolpe, før senegaleseren assisterte Matip foran mål.

Både i andre omgang og begge ekstraomgangene fikk Chelsea ballen i mål, men alle tre gangene ble det avblåst på offside for London-laget, som fikk hattrick i tunge flagg. I tillegg til de annulerte scoringene kom det flere nye sjanser til begge lag og redninger fra Mendy og Kelleher, som gjorde at 0-0 sto seg til det hele måtte avgjøres med straffer.

Istedenfor kom Kepa inn. Han måtte se de fem første skuddene fra James Milner, Fabinho, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah gå forbi seg. Marcos Alonso, Romelu Lukaku, Kai Havertz, Reece James og Jorginho scoret i tur og orden for Chelsea og det gikk til «sudden death».

I motsetning til i kampen, nektet spillerne å slutte å score i straffekonken, der missen kom først på Chelseas ellevte forsøk, da Kepa blåste ballen over mål.

– Det var sykt nære. Jeg var i nærheten av noen straffer, men de var av høy kvalitet. Jeg glemte at jeg hadde scoret den avgjørende straffen. Heldigvis klarte vi å vinne, sa Liverpools nye keeperhelt, Kelleher.

Dermed ble Liverpool det første laget til å vinne ligacupen annet enn Manchester City siden Manchester United vant turneringen i 2017.

Pep Guardiolas menn hadde ikke tapt en kamp i turneringen på fem år før de røk ut mot West Ham i fjerde runde.

Liverpool-trener Jürgen Klopp fikk uttelling for å bli stående med 23 år gamle Kelleher i mål. Den irske keeperen beholdt plassen på laget både i finalen og i straffesparkkonkurransen framfor førstekeeper Alisson.

Men Kelleher og Mendy var i det umulige hjørnet og reddet det meste som kom av sjanser. De gangene ballen gikk i mål, ble det avblåst for offside.

I straffesparkkonkurransen ble det ikke noen duell mellom keeperne som hadde storspilt kampen igjennom. Mendy vant nylig afrikamesterskapet da han reddet en straffe for Senegal i straffesparkkonkurransen som avgjorde finalen, men fikk ikke sjansen til å kopiere bragden for Chelsea.

(©NTB)

Flere nyheter: