Menu
Lautaro Martínez tar med seg ballen etter å ha gitt Inter ledelsen mot Liverpool på Anfield. Det var ikke nok til å vende 0-2-tapet fra hjemmekampen. Foto: Jon Super, AP / NTB

Liverpool til kvartfinale tross hjemmetap

En praktscoring av Lautaro Martínez ga Inter 1-0-seier i returkampen på Anfield, men Liverpool er klar for kvartfinale i mesterligaen med 2-1 sammenlagt.

Av NTB | 08.03.2022 23:14:42

Sport: Jürgen Klopp så sitt lag treffe målstolpene tre ganger, men det var ingen sprudlende utgave av laget som lot Inter skapte spenning. Alexis Sánchez ødela gjestenes håp om en bragdvending da han ble utvist rett etter at Martinez tente håpet.

Liverpool hadde grunn til å tro at den største jobben var gjort med 2-0-seier i Milano, og Klopps menn så ut til å ville spare litt av sitt offensive fyrverkeri til kommende kamper i jakten på seriegullet i Premier League.

Inter viste større angrepsvilje fra start, men ingen av lagene kom til betydelige sjanser før det etter en snau halvtime ble noen minutters pause fordi en tilskuer måtte ha medisinsk tilsyn.

Rett etterpå sørget Liverpools forsvarsfirer for to kjempesjanser, begge ved hjelp av den utsøkte dødballfoten til høyreback Trent Alexander-Arnold.

Ballen ble klarert til hjørnespark, men Alexander-Arnolds serve fant den andre midtstopperen Virgil van Dijk, som nikket fra kort hold. Milan Skriniar kastet seg inn i duellen og blokkerte med hodet til ny corner.

Inters beste sjanse før pause kom da Hakan Çalhanoglu frekt la et frispark fra innleggsposisjon på mål. Ballen fikk en vanskelig sprett, men Alisson slo den unna og unngikk farlig retur ut i feltet.

I det 52. minutt sto stolpen i veien for Liverpool-ledelse igjen. Keeper Samir Handanovic kastet seg ut og slo ballen unna Diogo Jota, men rett ut til Mohamed Salah. Egypteren prøvde å legge ballen i hjørnet, men i forsøket på å unngå to forsvarsspillere på streken og traff han stolperoten.

Matip slo et dårlig oppspill som ble brutt, og Inter kontret i raske trekk mot et passivt Liverpool-forsvar. Sanchez satte opp Martínez, og mens van Dijk rygget avanserte argentineren og skjøt med strak vrist i motsatt kryss.

Dermed fattet Inter for alvor håp, men det gikk bare et par minutter før Sanchez ødela for laget sitt ved å sette knottene i ankelen på Fabinho og bli utvist.

Han kastet seg inn i en duell med strakt bein. Han traff ballen først, men fullførte og stemplet Fabinho. Dommeren dro opp det gule kortet og deretter det røde ettersom chileneren hadde gult fra før.

I det 76. minutt ble det stolpetreff for tredje gang for Liverpool da Salah møtte Sadio Manés innlegg på volley og sendte ballen forbi Handanovic, men i den andre stolpen.

Først fant hans frispark hodet til midtstopper Joel Matip, som nikket i undersiden av tverrliggeren.

Tiden begynte å gå fort for Inter, som økte risikoen i spillet sitt. Lautaro Martínez kom til en god skuddsjanse som han sleivet utenfor, men i det 62. minutt gjorde han alt riktig og ga Inter ledelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: