reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kostas Tsimikas og Luis Díaz depper etter en sløst Liverpool-sjanse i 0-0-kampen borte mot Everton. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool sløste og avga poeng igjen – målløst i intenst derby

Poengene tikker sakte inn for Liverpool. Med 0-0 borte mot bynabo Everton har de rødkledde kun vunnet to av seks Premier League-kamper.

Av NTB | 02.09.2022 15:50:49

Sport: Liverpool er et godt stykke bak gullskjemaet. Laget har kun tatt halvparten av 18 mulige poeng.

Lørdag hadde de noen enorme sjanser til å slå hull på Everton, men flere treff i metallet og kjemperedninger fra Jordan Pickford sto i veien. Seks minutter på overtid så Mohamed Salah en avslutning gå i stolpen via Evertons sisteskanse.

Samtidig var ikke vertene ufarlige. Conor Coady trodde han hadde gitt Everton ledelsen med overkant av 20 minutter igjen, men nysigneringens scoring ble annullert etter en lang VAR-sjekk.

Så tvang debutanten Neal Maupay fram en Alisson-redning.

Everton kom best ut fra start og fikk publikum med seg. Med et aggressivt gjenvinningsspill greide vertene å sette litt trykk på Liverpool, og etter en drøy halvtime var Tom Davies et stolpetreff unna 1-0.

Der ble den fanget opp av Luis Díaz, som siktet mot motsatt kryss og traff aluminiumen.

Ingen mål betød at nok et derby på Goodison Park endte 0-0. Der har oppgjøret fått det resultat hele fem ganger siden 2015.

Everton er fortatt uten seier i den nye ligasesongen, men er blitt vanskelige å slå. Frank Lampards lag har spilt fire strake uavgjort etter to tap i PL-åpningen. Arsenal i knallform blir deres neste motstander på bortebane.

Til midtuka skal Liverpool til Italia for å møte Napoli i Champions League. Noen dager senere tar de imot Wolverhampton.

Kort tid før bød målvaktene i begge ender av banen på spill av ypperste merke. Først ryddet Pickford unna flere Liverpool-kanonader på hjørnespark.

De rødkledde naboene kviknet ordentlig til på tampen av første omgang. Da ble det plutselig hett rundt ørene på Pickford. Han fistet et skudd fra Darwin Núñez i metallet slik at ballen spratt ut i boksen igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: