Menu
Diogo Jota stanget ballen i mål for Liverpool mot Watford. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool slo Watford – låner tabelledelsen

Liverpool inntok toppen i Premier League for første gang siden runde seks med 2-0-seieren over Watford. Det legger press på Manchester City.

Av NTB | 02.04.2022 15:34:31

Sport: De lyseblå må vinne mot Burnley senere lørdag for å beholde førsteplassen i ligaen. Liverpool har ledet Premier League i én runde tidligere i sesongen. Det var i runde seks, men etter det har Manchester City hatt kontroll på topplasseringen.

Diogo Jota og Fabinho sikret Liverpool-seier og med det tabelltoppen på lån. De rødkledde har nå vunnet ti kamper på rad etter uavgjortresultatet mot Chelsea tidlig i januar, og Liverpool er nå to poeng foran gullrival City foran deres kamp lørdag.

– Vi var veldig modne og kontrollerte. Denne uken vil avgjøre hvordan mye av mai vil bli. Guttene la et flott grunnlag, og nå må vi bruke det, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til BBC.

Neste helg møtes Manchester City og Liverpool til det som kan bli en ren seriefinale. Den kampen går i Manchester. Før den tid skal Liverpool møte Benfica i mesterligaens kvartfinale, mens City tar imot Atlético Madrid.

– Premier League er viktigst, insisterte Klopp.

Watford ligger stadig under streken og er i fare for å rykke ned. Det skiller kun to poeng opp til Everton. I neste kamp venter Leeds på hjemmebane for Roy Hodgsons menn.

Det var gjestene som kom best i gang i Liverpool. Watford kom til flere store muligheter de første 20 minuttene, men en god Alisson og noe unøyaktighet gjorde at de ikke fikk uttelling.

Det skulle straffe seg da Jota stupte inn vertenes ledermål etter 22 minutter. Joe Gomez, som vikarierte på høyrebacken i Trent Alexander-Arnolds skadefravær, slo et vakkert innlegg som Jota stanget forbi en utrusende Ben Foster.

Verken King eller Emmanuel Dennis klarte å skape noe for Watford etter at de begge ble byttet inn, og det endte med 0-2-tap etter at Fabinho omsatte en straffe i mål noen minutter før slutt.

Målscorer Jota ble revet ned av Juraj Kucka på et hjørnespark, og etter en VAR-sjekk konkluderte dommer Stuart Attwell med straffespark.

Joshua King kom inn for Watford med ett kvarter igjen, men nordmannen gikk målløs av banen sammen med resten av laget.

Andre omgang startet på det jevne. Ingen av lagene skapte særlig mye før Watford var farlig frempå etter ti minutter. João Pedro kom til en stor mulighet inne i feltet, men skuddet snek seg like utenfor stolpen til Alisson.

(©NTB)

Flere nyheter: