Menu
Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea ble svært dramatisk. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Liverpool slo Chelsea i ligacupfinalen

I en kamp full av forspilte sjanser og annullerte mål, var det til slutt Liverpool som avgjorde ligacupfinalen etter straffesparkkonkurranse mot Chelsea søndag.

Av NTB | 27.02.2022 20:34:51

Sport: Kepa Arrizabalaga voktet buret for Chelsea hele veien fram til finalen, men i søndagens oppgjør på Wembley ble førstekeeper Edouard Mendy foretrukket.

Senegaleseren viste hvorfor han er førstevalget da han sto for en vanvittig dobbeltredning etter en halvtimes spill på forsøkene fra Naby Keita og Sadio Mané.

Også Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher sto en kjempekamp og reddet store Chelsea-muligheter både før og etter Liverpools første store sjanse.

Mason Mount og Mohamed Salah brant hver sin mulighet i starten av andre omgang, før Joel Matip trodde han hadde scoret åpningsmålet. Matip stanget inn det han trodde var 1-0, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for en forseelse fra Virgil van Dijk.

Etter nye sjanser og tre annullerte Chelsea-mål, sto det fortsatt 0-0 etter ordinær tid og ekstraomganger. Til straffesparkkonkurransen byttet Thomas Tuchel keeper fra Mendy til Kepa Arrizabalaga.

Spanjolen reddet null av elleve straffer og bommet da han måtte ta straffe selv. Dermed vant Liverpool cuptittelen.

César Azpilicueta slo en nydelig stikker til Christian Pulisic, men amerikanerens avslutning direkte fra kort hold ble reddet av Kelleher.

Etter en halvtime kom en monstermuligheten til Liverpool. Edouard Mendy måtte gi retur på en hard markkryper fra Naby Keita, men kom seg kjapt opp igjen og vartet opp med en kjemperedning på forsøket til Mané, som plukket opp returen.

Kelleher måtte ha hjelp av stolpen da Mason Mount kom alene med Liverpool-keeperen fire minutter etter pause. Kvarteret senere var Salah alene med keeper, men chippen til egypteren ble for svak.

Videobildene viste at Virgil van Dijk var i offside og hindret Chelseas Antonio Rüdiger da ballen endte opp hos Sadio Mané på bakre stolpe, da senegaleseren assisterte Matip foran mål.

Etter 79 minutter fikk Chelsea et annullert mål da Kai Havertz stanget ballen i mål, men denne gangen kom flagget til assistentdommeren opp før VAR trengte å dobbeltsjekke situasjonen.

Fem minutter før ordinær tid kom det en kanonade fra Liverpool, men forsøkene ble igjen stoppet av Mendy og Chelsea-forsvaret.

På overtid ble nesten Romelu Lukaku helten for Chelsea, men avslutningen fra kort hold ble mesterlig reddet av Kelleher.

I andre ekstraomgang fikk Chelsea hattrick i tunge flagg da Havertz nok en gang fikk en scoring annullert for offside. Det ble ingen tellende scoringer i ekstraomgangene og finalen måtte avgjøres med straffespark.

I straffesparkkonkurransen ble det ikke noen duell mellom keeperne som hadde storspilt kampen igjennom. Mendy vant nylig afrikamesterskapet da han reddet en straffe for Senegal i straffesparkkonkurransen som avgjorde finalen, men fikk ikke sjansen til å kopiere bragden for Chelsea.

Istedenfor kom Kepa inn. Han måtte se skuddene fra James Milner, Fabinho, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah gå forbi seg. Marcos Alonso, Romelu Lukaku, Kai Havertz, Reece James og Jorginho scoret i tur og orden for Chelsea og det gikk til «sudden death».

I motsetning til i kampen, nektet spillerne å slutte å score i straffekonken, der missen kom først på Chelseas ellevte forsøk, da Kepa blåste ballen over mål.

Dermed ble Liverpool det første laget til å vinne ligacupen annet enn Manchester City siden Manchester United vant turneringen i 2017.

I det som ble en kamp kjent for de mange forspilte sjansene, var det Chelsea som var først frampå allerede etter fem minutter.

Avslutningen til Matip var resolutt like etter Salahs miss, men det som så ut som åpningsmålet ble annullert da dommer Stuart Attwell sjekket scoringen med VAR.

I ekstraomgangene kom det nok en annullert scoring tidlig. Romelu Lukaku stakk i bakrom, vendte av sin oppasser og skjøt i mål, men nok en gang kom et tungt flagg for Chelsea, som igjen var i offside.

(©NTB)