reklame for Sheiken Bowling
Menu
Liverpool kunne juble for sesongens andre trofé og har fortsatt mulighet til å vinne fire store trofeer i en og samme sesong. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Liverpool slo Chelsea i FA-cupfinalen – vant nok et straffedrama

Tross skader på Mohamed Salah og Virgil van Dijk lever Liverpools kvadrupelhåp. Lørdag ble det seier over Chelsea i FA-cupfinalen etter straffesparkkonkurranse.

Av NTB | 14.05.2022 20:45:56

Sport: Som i ligacupfinalen måtte det straffer til for å skille lagene etter en målløs kamp. Nok en gang var det Liverpool som trakk det lengste strået.

Chelsea var lenge det førende laget i finalen på Wembley, der Liverpool fikk slite uten Salah i store deler av kampen. Før ekstraomgangene måtte også van Dijk kaste inn håndkleet, men Liverpool kunne til slutt juble for sitt andre trofé denne sesongen. Kostas Tsimikas satte den avgjørende straffen til 6-5.

Dermed tok Liverpool sin første FA-cuptittel siden Steven Gerrard ledet an i en dramatisk finaleseier over West Ham i 2006.

– Fantastisk. Det var en utrolig og intens kamp mot Chelsea. De hadde også fortjent seieren, akkurat som i ligacupen, for så små er marginene. Jeg kan ikke være mer stolt av guttene mine. Chelsea spilte fantastisk, men til slutt kunne det bare være en vinner, og det ble oss i dag, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Caoimhin Kelleher sto for Liverpool i ligacupen, men i lørdagens finale var førstekeeper Alisson i mål og ble en av heltene da han reddet Mason Mounts forsøk.

– Det er fantastisk. Gutta var fantastiske, og jeg måtte bare redde den siste straffen. Jeg er så glad. Mendy og jeg gjorde noen fantastiske redninger. Jeg kunne ikke gjort redningene mine uten hjelpen fra laget, sa Alisson.

Med ligacupen og FA-cupen allerede i boks kan Liverpool fortsatt bli historiske ved å vinne fire store trofeer i en og samme sesong. De rødkledde jakter tre poeng bak Manchester City i Premier League, der begge har to kamper igjen. 28. mai skal Jürgen Klopps menn spille mesterligafinale mot Real Madrid.

Der kan det hende Liverpool må klare seg uten Salah eller van Dijk. Sistnevnte fortalte til Viaplay etter kampen at han føler seg ganske bra.

– Jeg er ganske positiv. Vi får se de neste dagene hvordan jeg føler meg. Så får vi se hvilke kamper jeg kan spille, men fokuset blir mesterligafinalen, sa van Dijk til Viaplay.

Begge kunne ha vunnet i ordinær tid, men Chelsea styrte de første 75 minuttene.

Christian Pulisic brant to gode muligheter, og Alisson reddet et godt forsøk fra Marcos Alonso før Salah måtte byttes ut mot Diogo Jota etter 33 minutter.

Pulisic og Alonso kom til flere muligheter også like etter hvilen, men Alisson og tverrliggeren hindret Chelsea-ledelse. Jota kom til de beste sjansene for Liverpool, men avslutningene gikk like utenfor mål.

Etter 75 minutter våknet Liverpool, som var veldig nær å ta ledelsen ved to anledninger. Først skjøt Luis Diaz i stolpen og ut, mens Andy Robertson fulgte opp med et nytt stolpeskudd like etter.

Landsmannen César Azpilicueta skjøt i stolpen og ut på Chelseas andre straffe, og Liverpool så ut til å sikre sin åttende FA-cuptriumf da Sadio Mané gikk fram for å ta lagets femte straffespark.

Mendy klarte ikke å gjøre noe med Liverpools fire første straffespark, men i duellen med landsmannen Mané holdt senegaleseren Chelsea inne i kampen.

Thomas Tuchel jublet vilt, men tyskeren måtte uansett avfinne seg med at Chelsea røk på nok et finaletap i FA-cupen. Mount brant Chelseas sjuende straffespark, og dermed kunne Tsimikas avgjøre for Liverpool.

Dermed ble det tap i FA-cupfinalen for tredje sesong på rad for Chelsea. I 2021 vant Leicester 1-0 over London-laget, og i 2020 ble det 1-2-tap for London-rival Arsenal.

Den store forskjellen fra ligacupfinalen var at keeperne i straffesparkkonkurransen var nye på begge lag. Kepa Arrizabalaga ble «syndebukken» for Chelsea i ligacupfinalen, etter han kom inn for Edouard Mendy og bommet på sitt straffespark etter å ha sluppet inn elleve straffer fra Liverpool. Mendy fikk sjansen denne gangen.

Selv om det nok en gang ble 0-0 i en finale mellom Liverpool og Chelsea, var duellen alt annet enn kjedelig.

Ekstraomgangene var litt mer sjansefattige, og mot slutten gjorde lagene seg klare til nok en straffesparkkonkurranse. Ross Barkley kom inn for Chelsea for å ta straffe, men Kepa ble sittende på benken.

(©NTB)

Flere nyheter: