Menu
Liverpool slet med å skape de største sjansene mot Burnley, men de vant til slutt. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool slet seg til seier mot Burnley

Liverpool slet med å skape sjanser mot Burnley, men et mål fra Fabinho sikret 1-0-seier og tre poeng i Premier League søndag.

Av NTB | 13.02.2022 16:58:31

Sport: Brasilianske Fabinho scoret kampens eneste mål like før pause. Burnley kom til flere farligheter i oppgjøret, men unøyaktighet spolerte flere muligheter.

Tilbake i Liverpools startellever var både Mohamed Salah og Sadio Mané, men de falt begge noe gjennom på vingen, godt dekket opp av Burnleys forsvar.

Liverpool slet med å etablere noe særlig til spill i store deler av kampen, og Burnley var ikke ufarlige de heller. Burnley kom fra et sterkt poeng mot Manchester United sist, og viste også søndag at de ikke ville la seg pille på nesen.

Liverpool greide imidlertid å stå imot det Burnley kom med og sikret seier og tre poeng.

De rødkledde har nå fortsatt ni poeng opp til ligaleder Manchester City, men har i tillegg én kamp mindre spilt. For Burnleys del ligger de stadig sist i ligaen med 14 poeng, men de har flere kamper til gode på lagene foran.

Liverpool skal møte Norwich i neste kamp, mens Burnley skal møte Brighton.

Både nysigneringen Wout Weghorst og Jay Rodriguez var begge nære i løpet av den første halvtimen. En god Alisson Becker og noe unøyaktighet ga imidlertid ingen uttelling.

De to samspilte godt på utligningsmålet mot Manchester United sist, men søndag var ikke avslutningene av like høy klasse.

I annen omgang slet Liverpool ytterligere med å skape sjanser, men mot slutten fikk Diogo Jota en stor mulighet.

Pasningen fra Salah var imidlertid for svak, og Burnley-forsvaret fikk forstyrret portugiseren nok til at skuddet gikk utenfor.

Liverpool slet med å skape de største sjansene i startfasen, og det var Burnley som produserte de største sjansene.

Fem minutter før pause var det likevel Liverpool som tok ledelsen. Et hjørnespark fra Trent Alexander-Arnold ble videresendt inn i feltet av Sadio Mané. Der kom Fabinho og styrte inn 1-0. Det var hans femte mål på sine sju siste kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: