Menu
Manchester Citys Erling Haaland scoret mot Liverpool torsdag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool og City ut mot uønskede tribuneepisoder: – Helt uakseptabelt

Liverpool og Manchester City danner felles font etter flere episoder de kaller uakseptable under torsdagens ligacupkamp lagene imellom.

Av NTB | 23.12.2022 15:35:07

Sport: Fredag publiserte storklubbene en felles uttalelse. Der presiseres det at brorparten av supporterne på kampen oppførte seg eksemplarisk, men ikke alle.

«Det er enormt skuffende at det var en rekke hendelser under gårsdagens kamp som er helt uakseptable», skriver klubbene.

«Disse hendelsene vil bli grundig etterforsket, meldt til politiet og personene som blir funnet å være ansvarlige vil bli underlagt sanksjonsprosesser i deres respektive klubb», heter det videre.

En 15 år gammel jente måtte behandles for et kutt i hodet som følge av at hun ble truffet av en flaske. Faren til jenta har uttalt til Daily Telegraph at den nevnte flasken ble kastet fra Liverpool-seksjonen og at den var lastet med mynter for å gjøre den tyngre.

En talsperson for politiet i Greater Manchester har bekreftet at jenta måtte behandles for skader i hodet og at de skal etterforske det.

Manchester City og Liverpool opplyser at de samarbeider om å utrydde slike hendelser fra kampene sine.

«De har ingen plass i fotballen», skriver klubbene.

Under ligaoppgjøret I oktober ble City-supporterne anklaget for å ha sunget sanger om Hillsborough-tragedien, mens det skal ha blitt kastet mynter mot Citys lagbuss etter kampen.

(©NTB)