reklame for Sheiken Bowling
Menu
Roberto Firmino ble tomålsscorer for Liverpool i returkampen mot Benfica i mesterligakvartfinalen på Anfield. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool mistet grepet i 3-3-kamp – trygt videre i Champions League

Roberto Firmino ble tomålsscorer i Liverpool 3-3-oppgjør hjemme mot Benfica i mesterligakvartfinalen. Gjestene skapte litt spenning med to sene mål.

Av NTB | 13.04.2022 23:19:34

Sport: Liverpool så ut til å cruise inn til seier, men scoringene til Roman Jaremtsjuk og Darwin Núñez tente et ørlite Benfica-håp i sluttminuttene på Anfield.

Begge ganger ble det vinket for offside, men VAR gjorde om på avgjørelsene.

Rett etter utligningen var det kun en glimrende redning fra Alisson som stoppet portugiserne fra å gå opp i 4-3-ledelse. Etter det hadde Liverpool kontroll og sikret inn 6-4-seier sammenlagt.

– Den dagen vi kvalifiserer oss til semifinale i mesterligaen og jeg ikke er fornøyd så kan du komme og slå meg ned, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BT Sport på spørsmål om han kunne være fornøyd med prestasjonen.

– Vi gjorde sju endringer, og den bakre fireren hadde aldri spilt sammen før. Det var ikke alt som var like bra, men vi er videre, og jeg er veldig glad.

Ibrahima Konaté og Firmino (2) scoret for vertene. Om to uker venter første av to semifinaleoppgjør mot overraskelsen Villarreal. Med disiplinert forsvarsspill har spanjolene danket ut Juventus og Bayern München på veien.

Kort tid etter vippet Núñez ballen over Liverpool-keeper Alisson, men nettkjenningen ble annullert for offside. Det ble derimot ikke Goncalo Ramos’ utligning vel ti minutter senere.

Han fikk ballen feilvendt, snudde seg om og dunket inn 1-1. Scoringen ble godkjent etter en VAR-sjekk.

Firmino bredsidet også inn 3-1 på et strøkent innlegg fra Tsimikas, mens ukraineren Jaremtsjuk løp inn en Benfica-redusering med underkant av 20 minutter igjen.

– Kanskje vi slappet av litt da vi ledet 6-2 sammenlagt, selv om vi ikke burde ha gjort det, sa Jota til BT Sport.

Liverpool-avansementet var ikke fare, men antydninger til angst på tribunene begynte å spre seg da Núñez pent satte inn 3-3 i det 82. minutt. Da trengte gjestene to mål til for å tvinge fram ekstraomganger.

På overtid fikk lagene hver sin scoring avvinket for offside.

Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Sadio Mané var blant dem som ble plassert på benken. Etter en snau time slapp Salah til som en del av et trippelbytte. Ikke lenge etter entret også Mané gressteppet.

Liverpool har vunnet den gjeveste europacupen seks ganger, senest i 2019. Merseyside-laget kan ved sesongslutt stå igjen som vinner av hele fire trofeer. Ligacupen er allerede i boks, og rødtrøyene er med på alle fronter i hjemlig serie, FA-cup og mesterliga.

Semifinalene i Champions League spilles 26./27. april og 3./4. mai. Manchester City og Real Madrid møtes i den andre duellen om finaleplass.

Liverpool tok også onsdag ledelsen etter et hodestøt fra Konaté. Med rå kraft i boksen stanget midtstopperen inn Kostas Tsimikas’ corner. Målet kom etter en halvspilt omgang, og det minnet mye om måten samme mann scoret på i 3-1-seieren i Lisboa.

Benfica klusset det til for seg selv før Firmino la på 2-1 tidlig i 2. omgang. Svake involveringer ga Diogo Jota muligheten til å slå inn til Liverpools brasilianer på åpent mål.

Klopp følte forspranget fra første møte var solid nok til at han kunne gjøre hele sju endringer fra laget som startet 2-2-kampen mot Manchester City sist søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: