Menu
Liverpool er klar for kvartfinalespill i mesterligaen. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Liverpool fikk drømmetrekning – møter Benfica i mesterligaens kvartfinale

Liverpool skal ut mot Benfica i kvartfinalen i Champions League. Chelsea får det langt verre mot Real Madrid.

Av NTB | 18.03.2022 12:28:41

Sport: Det ble klart da trekningen ble gjennomført i Det europeiske fotballforbundets hovedkvarter i Nyon fredag.

Slik spilles alle kvartfinalene:

Chelsea – Real Madrid, Manchester City – Atlético Madrid, Villarreal – Bayern München, Benfica – Liverpool.

Laget som står først begynner med hjemmekamp.

Ancelotti har også en fortid som trener i Chelsea. Han ledet klubben fra 2009 til 2011.

De mange og omfattende sanksjonene mot Chelsea-eier Roman Abramovitsj, som rammer Premier League-klubben hardt, kan også komme til å påvirke de regjerende mesternes videre ferden i Champions League. I øyeblikket er det blant annet satt et tak på hvor mye klubben kan ha en reisekostnader forbundet med bortekamper.

Abramovitsj jobber samtidig hardt med å fullføre det planlagte salget av klubben. Hvor lang tid det vil ta å komme i mål med salgsprosessen er inntil videre uklart.

Også oppsettet for semifinalene ble trukket fredag. Der skal vinneren av Liverpools kamp mot Benfica ut mot enten Villarreal eller Bayern München.

Den som går seirende ut av storkampen mellom Chelsea og Real Madrid, kan vente seg motstand fra Manchester City eller Atlético Madrid i siste hinder før finalen. Dermed kan det bli et helengelsk oppgjør mellom Chelsea og City der.

Det første kvartfinaleoppgjøret spilles 5. og 6. april, mens returkampen går 12. og 13. april.

Deretter er det semifinaler 26./27. april og 3./4. mai.

Finalen spilles på Stade de France i Paris 28. mai. Den skulle opprinnelig gått i St. Petersburg, men Russland ble fratatt arrangementet som følge av krigføringen i Ukraina.

Det mest imøtesette oppgjøret ligger an til å bli Chelsea storkamp mot Real Madrid. London-klubben er regjerende mester, mens Real Madrid har solid vind i seilene under ledelse av trenerringreven Carlo Ancelotti.

Villarreal er askeladden i inneværende sesongs mesterliga. Den spanske klubben slo ut Juventus i forrige runde. Nå venter Bayern München i et oppgjør Villarreal igjen må finne seg i å være utfordrer.

(©NTB)

Flere nyheter: