Menu
Direktør i den Saudi-Arabia-finansierte golftouren LIV, Greg Norman (t.h), tror LIV vil få godkjent søknaden om rankingpoeng for turneringene i den kontroversielle touren. Foto: Steve Dipaola / AP / NTB

LIV-touren krever rankingpoeng – møter OWGR-styret til uka

På onsdagens OWGR-styremøte i St. Andrews vil den kontroversielle LIV-touren kreve dens formelle anerkjennelse på verdensrankingen i golf.

Av NTB | 11.07.2022 12:17:30

Sport: Det melder The Guardian.

Den Saudi-Arabia-finansierte golftouren har lenge ytret et ønske om at turneringene deres skal gi poeng på verdensrankingen OWGR.

Spillerne på LIV-touren, som blant andre Bryson DeChambeau, Brooks Koepka og tidligere verdensener Dustin Johnson, risikerer å gå glipp av store turneringer i framtiden dersom forespørselen om poeng på verdensrankingen ikke blir godkjent av OWGR-styret.

I OWGR-styret, som består av åtte personer, sitter blant andre PGA-sjef Jay Monahan. PGA har bestemt å utestenge spillerne på LIV-touren fra PGA-turneringer.

Viktor Hovland takket i fjor nei til et tilbud fra LIV-touren. Det fortalte han etter en veldedighetsturnering i Vestfold 1. juli.

– Det er ganske uaktuelt å spille turneringer der du ikke får verdensrankingpoeng, sa Hovland, som stiller i British Open

Det vil også de største stjernene fra LIV-touren gjøre, ettersom arrangøren av «The Open», R&A, tillater LIV-spillerne å delta i sesongens fjerde og siste majorturnering.

(©NTB)

Flere nyheter: