Menu
Cameron Smith (til venstre), Peter Uihlein og Dustin Johnson under en turnering i september. Foto: Charles Rex Arbogast / AP / NTB

LIV-touren i samarbeid med ny tour – hevder spillere får poeng på verdensrankingen

Den kontroversielle LIV-touren har inngått en avtale med Mena-touren, som hevder at deres turneringer vil gi poeng på den offisielle verdensrankingen i golf.

Av NTB | 05.10.2022 22:00:51

Sport: Mena-touren publiserte en uttalelse onsdag. Det er en golftour i Midtøsten og Nord-Afrika. Så langt har ikke den Saudi-støttede LIV-touren hatt rankingpoeng inkludert i sine turneringer.

Mena-touren har i likhet med LIV-touren sine turneringer over tre dager. I uttalelsen heter det at denne ukens turnering i Bangkok vil være det første LIV-arrangementet som gir poeng på den offisielle rankingen (OWGR).

Mena-touren kaller samarbeidet for en «strategisk allianse».

– Vi tar denne gjensidige fordelaktige handlingen for å støtte spillet på utviklingsnivå og på grunn av viktigheten og rettferdigheten til LIV-golfere til å ta OWGR-poeng, sa LIVs president Atul Khosla.

OWGR har så langt ikke kommentert saken.

LIV har arrangert fem turneringer så langt etter oppstarten. Touren omfatter blant andre British Open-vinner Cameron Smith, tidligere verdensener Dustin Johnson og Phil Mickelson med seks majortitler.

(©NTB)