reklame
Menu
Det har vært et turbulent år på verdens børser, men alt i alt endte New York-børsene med en solid oppgang. Arkivfoto: Mark Lennihan / AP / NTB

Liten oppgang avsluttet sterkt år på Wall Street

Børsene på Wall Street kunne notere en liten oppgang på årets siste dag - en moderat avslutning på et år der to av tre indekser endte på rekordhøyt nivå.

Av NTB | 31.12.2020 22:53:02

Økonomi og næringsliv: Den brede S&P 500-indeksen steg med 0,6 prosent i løpet av dagen, noe som betyr at den totalt sett har steget med 16 prosent i løpet av 2020.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt på sin side med 0,1 prosent, men for året som helhet har indeksen hatt en oppgang på over 40 prosent. Det er indeksens sterkeste år siden 2009, og det er teknologigiganter som Microsoft, Apple, Facebook og Google-eieren Alphabet som har sørget for mye av oppgangen.

Industriindeksen Dow Jones endte med en oppgang på 0,7 prosent for dagen, og har i løpet av året steget med 5,8 prosent.

Børsåret har vært ett av de mest turbulente på lenge. Koronapandemien har satt et sterkt preg på verdens børser, og i de ulike bransjene er det store forskjeller mellom vinnerne og taperne.

(©NTB)

Flere nyheter: