Menu
Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Lisensen til FK Haugesund henger i en tynn tråd

Med 11,1 millioner kroner i ubetalt stadionleie til Haugesund kommune og bunnskrapt klubbkasse, står FK Haugesund nå i fare for å miste lisensen for eliteseriespill.

Av Egil M Solberg | 22.12.2021 21:43:34

Fotball: Styreleder Leiv Helge Kaldheim tegner et mørkt bilde av situasjonen i FKH når 2021 går mot slutten, skriver Haugesunds avis.

Lisensen i eliteserien krever at et sett av kriterier må innfris. Noen av disse kriteriene er økonomiske. Blant annet må alle klubber ha positiv egenkapital. Det er disse økonomiske kriteriene FKH nå sliter med å oppfylle, skriver avisa.

Neste dato for regnskapsrapportering til Norges Fotballforbund er 31. desember.

Klubben vil at Haugesund kommune skal ettergi gjelden til klubben og har takket nei til en redningspakke hvor kommunen kjøper klubben ut av eierskapet til stadionanlegget.

Kommunen på sin side opplyser til Haugesunds avis at de forventer at klubben gjør opp for seg som alle andre næringsdrivende må gjøre.

Kommunen har også reagert på at klubben har solgt rettighetene til navnet på Haugesund stadion, selv om de ikke eier stadionanlegget.

Eftas overvåkingsorgan ESA etterforsker nå også hvordan støttepenger til DAB-utbygging på Haugalandet ble omfordelt til FK Haugesund i et samarbeid med Haugaland Kraft. Denne saken dreier seg om totalt 2,75 millioner kroner.

Flere nyheter: