Menu
Lionel og Gøran Antonsen vant på Bjerke travbane lørdag. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media / NTB scanpix

Lionel lekte med norgeseliten

Travstjernen Lionel, oppkalt etter Lionel Messi, er slett ikke ferdig. Den 10 år gamle eventyrhesten fra Slitu slo norgeseliten lekende lett i V75 på Bjerke.

Av NTB | 18.01.2020 21:24:48

Sport: Eier, trener og kusk Gøran Antonsen viste fram en meget pigg veteran som ledet fra start til mål.

– En lettelse. Dette var en utrolig deilig seier. Jeg har vært med på mange store ting med denne hesten, men følelsen jeg satt med på oppløpet i dag var spesiell, sa Antonsen til Equus.

– Alt fungerte perfekt, og han vant med krefter igjen. Lionel er aldri så fornøyd som når han kommer på travbanen, fortsatte en følelsesladet Antonsen etter Lionels seier nummer 26 i karrieren.

Hesten har løpt inn 16,2 millioner kroner. Ingen norsk hest matcher summen, og eventyret om Lionel kan fortsatt få nye kapitler.

– Ingen videre planer er lagt ennå. Det blir noen vanlige eliteløp her hjemme, så får vi tenke litt på hva vi gjør med tanke på storløp. Den videre avlskarrieren er selvfølgelig også viktig, sa Antonsen, som sammen med Lionel hadde hovedrollen på Bjerke lørdag.

Landschampion Eirik Høitomt var også på rollelisten. Han gikk til topps i «V75-mesteren», der hestene fordeles ved loddtrekning. Han satt opp bak Lady Lara, et sistevalg blant de 12 hestene, men Høitomt tryllet i sulkyen og ordnet seier. Jarlsberg-kusken fulgte opp med seier også i det siste løpet bak Wellek, og dermed har han kjørt først over mål 4999 ganger. Seier nummer 5000 er rett rundt hjørnet.

Jakten på legenden Gunnar Eggen og hans 5446 seirer er i gang.

13-årige Ulsrud Tea innfridde også med sin 84. seier i start nummer 178.

(©NTB)

Flere nyheter: