reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Jonas Holøs er ennå ikke klar for spill, men lagkameratene i Linköping spilte tirsdag kamp for første gang siden 17. oktober. Hele 24 personer tilknyttet A-laget har vært koronasmittet. Foto: Tore Meek / NTB

Linköping tilbake med seier etter 24 smittetilfeller

Jonas Holøs er fortsatt ikke klar for spill, men lagkameratene i Linköping var tirsdag tilbake i kamp og vendte til 2-1-seier over Skellefteå i siste periode.

Av NTB | 10.11.2020 23:08:05

Hele 24 personer i SHL-klubbens spillerstall og støtteapparat har vært virussmittet. Tirsdag spilte klubben kamp for første gang på 24 dager.

Holøs var den første som fikk konstatert koronasmitte. Han fikk symptomer etter lagets forrige kamp mot Skellefteå 17. oktober og ble testet. Nordmannen fikk en hard tørn med covid-19 og er fortsatt ikke tilstrekkelig restituert til å spille. Alle lagkameratene er derimot klarert for spill, og de avgjorde med to scoringer i siste periode da nettopp Skellefteå ble slått i lagets comeback. Jonas Junland ble matchvinner.

– Det var gøy å se at vi fortsatt kan spille hockey, sa han.

– Jeg ville trodd det var forkjølelse om det ikke var for at jeg visste at det var smitte i laget. De fleste av oss har greid oss uforskammet bra, sa Junland.

Linköping byttet uvanlig ofte i de første periodene, men etter hvert fant laget tilbake til tempo og intensitet og hentet tre poeng.

Laget får anledning til å vise utholdenhet i tiden som kommer. Etter fem utsatte kamper skal Linköping spille tre ganger på fem dager denne uken, og fire av de fem neste ukene blir det tre kamper i uka.

Det var ikke full serierunde tirsdag heller. HV71 har fått sine kamper tirsdag og torsdag utsatt på grunn av mistanke om smittespredning i stallen.

Junland er en blant dem som har vært syk.

Med seieren tok Linköping seg bort fra jumboplassen. Laget har spilt fem kamper færre enn serieleder Frölunda, som med en assist fra norske Mats Rosseli Olsen slo Luleå 2-0 borte selv om lagkaptein Joel Lundqvist manglet etter å ha blitt koronasmittet.

(©NTB)

Flere nyheter: