Menu
Fra mandag 6. desember tar Folkehelseinstituttet (FHI) sikte på å rapportere bekreftede omikrontilfeller daglig. Avdelingsdirektør Line Vold i FHI sier de jobber med å oppdatere risikovurderinger hele tiden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mange meldinger om mistenkt omikron

De siste dagene har flere kommuner meldt om at de mistenker at omikron-varianten av koronaviruset har rammet kommunen.

Av NTB | 05.12.2021 03:28:59

Medisin og helse: – Det kommer mange meldinger om mistenkte tilfeller som håndteres av kommunene i samarbeid med utbruddsgruppen ved FHI, og det er mange mikrobiologiske laboratorier rundt om i landet som gjør screening og også sekvensering for å bekrefte eller avkrefte omikron. Det kan derfor komme meldinger fra enkeltkommuner utenom våre samlede oversikter på nasjonalt nivå, sier avdelingsdirektør Line Vold til Dagbladet.

Lørdag ble det bekreftet to nye tilfeller av viruset i Bærum. Det opplyste kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

– Vi har vel omtrent sju til åtte tilfeller med mistenkt omikronvirus. Det er kun to som er bekreftet foreløpig. De fleste av de mistenkte tilfeller er relatert til julebordet på Aker Brygge, men vi har også noen mistenkte tilfeller som har vært i Sør-Afrika eller fly fra Sør-Afrika, sier han.

FHI har kun bekreftet 19 tilfeller av varianten så langt i Norge. Men det reelle tallet kan være langt høyere. I Oslo er mer enn 90 personer smittet med covid-19 etter et julebord på Aker Brygge, og minst 13 av disse har nå fått bekreftet omikron.

I tillegg kommer to bekreftede tilfeller i Øygarden kommune og fire reisende til Gardermoen fra Sør-Afrika.

Men fra mandag 6. desember tar Folkehelseinstituttet (FHI) sikte på å rapportere bekreftede omikrontilfeller daglig.

FHI kommer trolig med en oppdatert risikovurdering av omikronvarianten til uken.

– Vi jobber hele tiden med å oppdatere risikovurderinger, samle inn informasjon fra andre land og andre miljøer og oppdatere scenarioer, sa Line Vold til NTB lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: