Menu
Jolleseilerne i Laser Radial i aksjon på regattabanen i Enoshima. Line Flem Høst hevder seg i tetsjiktet. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB

Line Flem Høst vant OL-seilas – leder sammenlagt

Line Flem Høst vant den tredje OL-seilasen i Laser Radial og gikk dermed i ledelse sammenlagt. Det skal avvikles ytterligere en seilas mandag.

Av NTB | 26.07.2021 09:54:15

Sport: Den norske jolleseileren fikk ingen god start på OL-konkurransen med 20.-plass i åpningsseilasen søndag, men hun tok 3.-plass på den neste seilasen.

Mandag tok hun en klar seier i den tredje seilasen. Ettersom deltakerne allerede etter tre seilaser kan stryke sin dårligste plassering, førte det henne i ledelse.

Høst passerte bak italienske Silvia Zennaro ved de tre første markørene, men overtok så ledelsen og passerte mål 11 sekunder før Zennaro.

Det skal gjennomføres ti seilaser før de beste går videre til medaljeseilasen.

Tomasgaard kom dårlig ut i den første av mandagens seilaser og greide aldri å seile seg opp igjen. Han kom i mål 2.18 minutt etter vinneren Milivoj Dukic fra Montenegro.

I den neste seilasen kom nordmannen brukbart ut, men falt nedover og endte på 15.-plass 1.59 minutt bak den svenske vinneren Jesper Stålheim. Svensken seilte seg stort opp etter å ha vært på 27.-plass over minuttet bak lederen ved første markør.

Brettseileren Endre Funnemark ble nummer 11 i den første av mandagens tre seilaser i RS:X-klassen. Etter fire av 12 innledende seilaser er han på 13.-plass sammenlagt.

Etter en god start med 3.-plass i søndagens åpningsseilas falt Hermann Tomasgaard nedover på listene i Laser i mandagens to OL-seilaser. Med 18.- og 15.-plass mandag falt nordmannen ut av tetsjiktet og ned til 11.-plass, etter at alle har strøket en av tre seilaser. Finske Kaarle Tapper leder.

Laser-seilerne skulle egentlig gjennomført to seilaser hver av de tre første dagene, men den 2. seilasen søndag kunne ikke gjennomføres. Det blir i stedet tre seilaser mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: