Menu
Line Flem Høst leder OL-konkurransen i Laser Radial etter de to første dagene. Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB

Line Flem Høst med seier og 3.-plass – leder sammenlagt

Line Flem Høst vant den tredje OL-seilasen i Laser Radial og gikk dermed i ledelse sammenlagt. Hun forsvarte ledelsen med en ny 3.-plass i dagens siste seilas.

Av NTB | 26.07.2021 10:24:17

Sport: Den norske jolleseileren fikk ingen god start på OL-konkurransen med 20.-plass i åpningsseilasen søndag, men hun tok 3.-plass på den neste.

Mandag tok hun en klar seier i den tredje seilasen. Ettersom deltakerne allerede etter tre seilaser kan stryke sin dårligste plassering, førte det henne i ledelse. Der er hun fortsatt etter 3.-plass i den fjerde seilasen.

Høst passerte bak italienske Silvia Zennaro ved de tre første markørene i den første mandagsseilasen, men overtok så ledelsen og passerte mål 11 sekunder før Zennaro.

I den siste seilasen for dagen tapte Høst så vidt en duell med nederlandske Marit Bouwmeester om 2.-plassen. Vasileia Karakhaliou fra Hellas vant og er toer sammenlagt, 2 plassiffer bak Høst (7 mot 9).

Det skal gjennomføres ti seilaser før de beste går videre til medaljeseilasen.

Tomasgaard kom dårlig ut i den første av mandagens seilaser og greide aldri å seile seg opp igjen. Han kom i mål 2.18 minutt etter vinneren Milivoj Dukic fra Montenegro.

I den neste seilasen kom nordmannen brukbart ut, men falt nedover og endte på 15.-plass 1.59 minutt bak den svenske vinneren Jesper Stålheim. Svensken seilte seg stort opp etter å ha vært på 27.-plass over minuttet bak lederen ved første markør.

Laser-seilerne skulle egentlig gjennomført to seilaser hver av de tre første dagene, men den 2. seilasen søndag kunne ikke gjennomføres. Det blir i stedet tre seilaser mandag.

Det var hans beste plassering så langt, og det løftet ham til 11.-plass sammenlagt etter seks av 12 innledende seilaser.

Funnemark ble nummer 11 og 12 i de to første seilasene mandag.

Etter en god start med 3.-plass i søndagens åpningsseilas falt Hermann Tomasgaard nedover på listene i Laser i mandagens to OL-seilaser. Med 18.- og 15.-plass mandag falt nordmannen ut av tetsjiktet og ned til 11.-plass, etter at alle har strøket en av tre seilaser. Finske Kaarle Tapper leder.

Brettseileren Endre Funnemark hevet seg og ble nummer to i den siste av mandagens tre seilaser i RS:X-klassen. Han var i ledelse underveis og endte bare 13 sekunder bak franske Thomas Goyard.

(©NTB)

Flere nyheter: