Menu
Marius Lindvik under prøveomgangen av kvalifiseringen i hopp stor bakke. Foto: Torstein Bøe / NTB

Lindvik vant kvalifiseringen i OL-storbakken – alle de norske trygt videre

Marius Lindvik seiler opp som en medaljefavoritt i storbakken i OL. Han vant kvalifiseringen foran Halvor Egner Granerud da alle de norske tok seg videre.

Av NTB | 11.02.2022 13:21:01

Sport: Lindvik landet på 135 meter, Granerud på 133,5. Det ga norsk dobbeltseier i kvalifiseringen.

– Det var et ganske godt hopp, sa Lindvik etter å ha vunnet kvalifiseringen. Han fikk spørsmål om hva han kan gjøre for å levere like godt i konkurransen lørdag.

– Jeg må bare forberede meg som normalt. Jeg vet at hvis jeg gjør ting rett så vil jeg hoppe veldig bra, sa Lindvik.

De norske hopperne har vist gode takter i storbakken. Daniel-André Tande har hoppet bakken ned på trening, mens Granerud også har levert treningshopp helt i toppsjiktet.

I kvalifiseringen leverte Tande et av de korteste hoppene han har hatt i bakken med 120,5 meter. Han ble likevel trygt kvalifisert på 28.-plass. Han er på plass i Zhangjiakou etter koronasmitten som gjorde at han kom sent til OL.

Robert Johansson kvalifiserte seg også greit med 127,5 meter og 17.-plass.

Etter det litt skuffende normalbakkerennet, der Lindviks sjuendeplass ble best, lever håpet om norsk suksess i storbakken. Selv om det normalt er der nordmennene har vært best, har det vært langt mellom medaljene i OL.

Robert Johansson (2018) og Lars Bystøl (2006) har levert bronse, mens Espen Bredesen tok sølv på hjemmebane i 1994. Forrige gang Norge vant i storbakken i OL var helt tilbake i 1964 ved Toralf Engan i Innsbruck.

(©NTB)