Menu
Marius Lindvik knytter nevene etter seiershoppet i Zakopane. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Vant etter superhopp

Da vanligvis så suverene Halvor Egner Granerud ikke fikk det til å stemme i Zakopane, steppet Marius Lindvik opp og sikret sin tredje verdenscupseier i hopp.

Av NTB | 17.01.2021 20:53:02

Sport: Et supersvev i finaleomgangen gjorde at Lindvik til slutt vant 2,3 poeng foran sloveneren Anze Lanisek. Nordmannen som var uheldig og måtte operere ut visdomstanna under hoppuka, fikk full klaff i Polen.

Robert Johansson fulgte opp med en sterk tredjeplass, mens Daniel André Tande også var inne blant topp ti. Granerud endte helt nede på 23.-plass, og vil nok glemme Zakopane fortest mulig og komme seg videre til en bakke han trives bedre i.

Lindvik viste at det går an å hoppe godt i Zakopane også som nordmann. Han klinket til da han satte utfor som nest sistemann i finaleomgangen og landet på 145,5 meter. På lengde utklasset han konkurrentene, men med stilpoeng på 16,5 og 17 ble det spennende for Lindvik.

– Jeg var veldig usikker, så det var godt å se at jeg gikk til topps der, sa vinneren i et digitalt pressemøtet noen timer etter seieren.

– Det var deilig å endelig å få stå helt øverst på pallen, erkjente Lindvik.

Johansson var treer etter første omgang, og beholdt den plasseringen med et svev på 141 meter i finalen. Pallplassen var hoppveteranens første for sesongen.

– Det betyr veldig mye. Jeg har fra sesongstarten vært klar på at jeg må være tålmodig og ikke miste fokus. Det har jeg greid.

Daniel-André Tande leverte to gode hopp på 132 og 134 meter. Det ga en 10.-plass.

Samtlige fire norske finaledeltakere lå inne i topp ti etter en svært jevn første omgang. Uvant nok lå verdenscupleder Granerud dårligst an med en 10.-plass av de norske som tok seg videre.

– Et av de få konkurransehoppene av Halvor som ikke har holdt ekstremt høyt nivå denne sesongen, mener sportssjef Clas Brede Bråthen.

Til slutt endte Granerud på 23.-plass, hans dårligste konkurranse denne sesongen. Rivalen Markus Eisenbichler ble nummer åtte og knappet innpå i sammendraget.

Granerud har vunnet seks renn denne sesongen, men har slitt voldsomt i de siste rennene, tilsynelatende på grunn av problemer med sporet som gir ham lav fart ut i svevet. Søndag tapte han poeng som kan bli verdifulle i kampen om å bli Norges første verdenscupvinner sammenlagt siden Anders Bardal i 2012.

Håpet for Granerud får være at sporene i bakkene som venter er annerledes enn i de polske og tyske bakkene han har slitt i.

Johann André Forfang (122,5 meter) Thomas Aasen Markeng (123) klarte ikke å ta seg til finaleomgangen.

Da Lanizek i hoppet etter landet på 143,5 meter, var det spenning om seieren. Også sloveneren var ustabil i landingen og fikk lave poengkarakterer. Han endte 1,3 poeng foran Johansson.

I finaleomgangen ble det et skuffende svev på 128,5 meter.

(©NTB)

Flere nyheter: