Menu
Nyopererte Marius Lindvik ankom sportshotellet i St. Johann med et lite plaster på halsen som minne om visdomstanna som ble operert ut i Innsbruck nyttårsaften. Hvorvidt han hopper det siste rennet i den 69. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen er ikke avklart.Foto: Geir Olsen / NTB

Lindvik tilbake etter tannmarerittet

Landslagshopper Marius Lindvik er tirsdag tilbake i hoppbakken etter å ha fått hoppuka ødelagt av en tannoperasjon. –

Av NTB | 04.01.2021 21:53:21

Sport: NTB møtte romerikingen utenfor de norske hoppernes hotell i St. Johann mandag ettermiddag. En plasterlapp på halsen var det synlige beviset på tannproblemene som ødela mye av hoppuka for 22-åringen.

Da ville ikke Lindvik avsløre om det var aktuelt å delta i det kommende avslutningsrennet i Bischofshofen, men på et pressetreff noen timer senere kom bekreftelsen: Lindvik er med når det hoppes kvalifisering tirsdag.

Onsdag er det renn i Bischofshofen.

– Det har vært tre-fire lange dager på sykehuset, så det var deilig å komme seg ut i dag, få litt friskt luft og se gutta. I tillegg kjentes kroppen bra ut i dag, og jeg vil ble veldig gira på å hoppe. Da jeg i tillegg fikk god fra lege og støtteapparat, er det bare å kjøre på, sier Lindvik til NTB.

Noe måtte gjøres.

– Det var så vondt at når trekant-smertestillende piller ikke fungerte, da må du på sykehuset, sier romerikingen.

Mens lagkameratene hoppet kvalifisering til det prestisjetunge nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen nyttårsaften, satt Lindvik i bil på vei til Universitetsklinikken i Innsbruck

Bak rattet satt landslagssjef Alexander Stöckl. Det var gull verst. Østerrikeren kan tysk og fungerte som kjentmann.

– Uten han hadde det ikke gått. Skole-tysken er ikke så bra. Jeg vet ikke om jeg hadde kommet meg på sykehus uten hjelp fra Alex. Alt gikk så mye raskere, sier Lindvik.

– De måtte gå inn fra utsiden fordi jeg ikke klarte å åpne munnen min. Jeg hadde måttet slurpe i meg smoothie og suppe i en uke i strekk, sier Lindvik til NTB.

Inngrepet lettet tilstrekkelig på betennelsen til at Lindviks munn kunne åpnes. Dermed kunne visdomstanna kunne trekkes.

– Det var selvfølgelig ekstremt kjedelig, og jeg var selvsagt ekstremt skuffet over at hoppuka endte som den gjorde, men helsa må gå først, sier Lindvik.

Også i Bischofshofen var han på pallen med tredjeplass, hvilket ga annenplass sammenlagt bak polakken Dawid Kubacki.

Denne sesongens hoppuke innledet romerikingen med tredjeplass i åpningsrennet i Oberstdorf. Det sendte 22-åringen rett inn i sjiktet av hoppere som lå an til å kjempe om sammenlagtseieren.

Så satte tannproblemene en stopper for deltakelsen i de to påfølgende rennene.

Rælingen-gutten måtte avbryte hoppuka og skrote egne sammenlagt-ambisjoner nyttårsaften. Da hadde smertene fra en betennelse tilknyttet en visdomstann blitt for store.

Senere samme kveld ble Rælingen-hopperen operert. Som følge av at betennelsen gjorde det vanskelig for Lindvik å åpne munnen, måtte legene først gjøre et inngrep ved å gå inn under kjeven.

Romerikingen skaffet seg for alvor et navn under hoppuka for ett år siden. Der ble det seier både i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og i det påfølgende rennet i Bergiselbakken i Innsbruck.

(©NTB)

Flere nyheter: