Menu
Marius Lindvik vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag, da han fulgte opp med seier etter å ha slått bakkerekord i første omgang av finaleomgangen av Nyttårshopprennet i Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lindvik takket mamma og pappa på karrierens største dag

Marius Lindvik (21) tok en følelsesladet seier i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Etterpå gikk tankene til familien og i særdeleshet pappa Trond.

Av NTB | 01.01.2020 17:24:46

Sport: Hoppukedebutanten fra Sørum i Akershus satt alene igjen på toppen i finaleomgangen etter å ha tangert bakkerekorden på 143,5 meter i første omgang. Anledningen kunne knapt bli større, men 21-åringen som omtales som både «lugn» og «iskald» håndterte presset mesterlig.

Med 136 meter tok han Norges 14. seier i hoppsportens mest prestisjetunge enkeltrenn. På sletta i Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen brøt naturlig nok gledesscenene løs.

Hovedpersonen hadde vondt for å finne ord som var dekkende for det han hadde utrettet.

– Nå er jeg så glad. Jeg har ikke ord. Helt sykt er det eneste som kommer ut, sa 21-åringen, som hadde mange han gjerne skulle dele triumfen med.

På veien fram mot seieren i Garmisch-Partenkirchen har han hatt mange viktige støttespillere. De viktigste tilhører den innerste kretsen.

– Det er selvfølgelig mamma, pappa, bestemor og bestefar. Spesielt pappa som har kjørt meg rundt over alt og ordnet alt. Han er litt mer enn gjennomsnittet engasjert, smilte Lindvik til NTB.

– Han har kjørt meg over alt i hele Norge. Han har slitt ut x antall biler for å legge til rette for at jeg skal lykkes, fastslo 21-åringen.

Et lite døgn tidligere hadde han vært inne på det samme i nyttårstalen han holdt for lagkamerater og støtteapparat. Den må alle debutanter i hoppuka gjennom.

– Han holdt en særdeles bra tale. Den vitnet bare om en meget reflektert ung gutt som har fått med seg hvorfor han har kommet dit han er nå. Han sa blant annet mange fine ting om faren sin og den hjelpen han har fått, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Onsdag betalte Lindvik tilbake for all hjelpen. Verken pappa Trond eller den øvrige familien var på tribunene i Garmisch-Partenkirchen, men jublet ganske sikkert hemningsløst foran TV-skjermen på hjemmebane i Norge.

Tross følelsene som rørte seg på innsiden, framsto 21-åringen med stor grad av ro. Akkurat som da han noen minutter tidligere hadde sittet igjen alene på toppen i selveste nyttårshopprennet i sin første hoppuke. Tyske Karl Geiger hadde akkurat hoppet 141,5 meter og lagt et blytungt press på ham.

Det affiserte avbalanserte Lindvik helt minimalt.

– Jeg fikk ikke med meg så mye av det gutta før meg gjorde. Jeg prøvde bare å ha fokus på det jeg skulle gjøre, holde meg rolig og gjøre normale ting. Jeg vil si at jeg var ganske rolig, smilte 21-åringen til NTB.

– Nå ble han satt i en veldig vanskelig situasjon også. Han sitter igjen til slutt og får betydelig dårligere forhold enn de han konkurrerer med. Han mestrer dårligere forhold ved å være tålmodig i svevet. Det vitner om at han er iskald, sa hoppsjef Bråthen.

Han kalte øyeblikket Lindvik skapte på årets første dag stort. Alexander Stöckl gikk langt i å innrømme at triumfen var en av hans største som trener og la til at den smakte ekstra godt i en sesong som har bestått av «mange tøffe øyeblikk». Østerrikeren siktet blant annet til uhellet som påførte Daniel-André Tande den ubeleilige ankelskaden i Klingenthal og korsbåndskaden til Thomas Aasen Markeng.

Seieren i selveste nyttårshopprennet var hans første i verdenscupen. 143,5 meter i første omgang var i tillegg tangering av Simon Ammanns bakkerekord i Garmisch-Partenkirchen.

I sammendraget i hoppuka klatret han til fjerdeplass. Opp til polske Dawid Kubacki på plassen foran skiller det 10,4 poeng. Ledende Ryoyu Kobayashi er 18,9 foran.

Deretter utdypet han kilometerne pappa Trond har lagt ned bak rattet for å hjelpe ham opp og fram i hoppsporten.

Lindvik selv smilte bredt på veien mot det som var en soleklar personlig rekord i intervjuer i pressesonen. Alle ville ha en bit av Norges nye hoppstjerne.

Nettopp den roen karakteriserer 21-åringen fra Frogner i Sørum.

(©NTB)

Flere nyheter: