reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marius Lindvik fikk det ikke til å stemme i OLs lagkonkurranse mandag. Norge endte på fjerdeplass. Foto: Torstein Bøe / NTB

Lindvik skuffet i siste hopp: OL-medaljen glapp for Norge

Etter en god start fikk Norge det tøft i hoppbakken og endte på en sur fjerdeplass i OLs lagkonkurranse. Østerrike taklet de vanskelige forholdene best.

Av NTB | 14.02.2022 14:26:41

Sport: Norge var tittelforsvarer og en av favorittene sammen med Tyskland, Polen, Østerrike, Japan og Slovenia før mandagens renn. Halvor Egner Granerud, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Marius Lindvik utgjorde Norges lag.

Det norske laget lå svært godt an halvveis i første omgang, men vanskelige forhold for Johansson og Lindvik gjorde at Norge lå på tredjeplass før finaleomgangen. Det var 10,9 poeng opp til ledende Slovenia.

Og hopplykken snudde ikke for de norske. Granerud og Tande sviktet med hopp på 118,5 og 124 meter i finalen. Et knallhopp fra Robert Johansson på 136,5 meter holdt de norske gutta inne i gullkampen en liten stund, men Lindviks sistehopp på 126,5 var ikke bra nok til en pallplass.

– Jeg kjennes sjanseløs ut over kulen. Tunge forhold. Det er sikkert ikke maks hopp heller, og da blir det veldig sårbart. Jeg hadde håpet på mer, og er skuffet, sa Lindvik til NTB etter rennet.

Robert Johansson var også skuffet etter at medaljen glapp.

– Det er surt å stå her etter å ha blitt nummer fire når man føler at man egentlig like gjerne kunne stått med en gullmedalje rundt halsen. Da synes jeg det er lov å være skuffet.

– Guttene har vist god hopping. Spesielt i første pulje i andre omgang var vi uheldige. Marius klarer ikke å levere på samme nivå som han gjorde sist. Vi hadde muligheten, men det gikk akkurat ikke. Det er nok til at vi havner utenfor pallen, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Det startet godt for de norske. To gode hopp fra Granerud og Tande, på henholdsvis 138 meter og 130,5 meter, gjorde at Norge ledet med et halvt poeng på slovenerne halvveis i omgangen.

Johansson klarte ikke å følge opp og landet på 125,5 meter. Norge gikk dermed inn 0,4 poeng bak Slovenia før den ferske gullvinneren i stor bakke, Marius Lindvik, var siste nordmann ut fra bommen.

Inn mot den siste puljen var det fryktelig forhold i bakken. Et kjempehopp fra slovenske Peter Prevc på 129 meter la press på Lindvik. 23-åringen hadde dessverre forferdelige forhold og landet på kun 121 meter.

– Det er komisk på en måte. Jeg følte jeg hadde hele Kina i ryggen. Det var tungt, sa en misfornøyd Granerud til Discovery etterpå.

Det gikk heller ikke spesielt bedre med Daniel-André Tande. Han landet på 124 meter og avstanden opp til Slovenia økte. Robert Johansson holdt liv i medaljehåpet med et hopp på 136,5 meter. Men som i første omgang, fikk Lindvik det tøft og et hopp på 126,5 meter holdt ikke til norsk medalje.

To gode sistehopp fra Østerrike skrapte spenning om gullet. Manuel Fettner var siste mann ut fra bommen og landet på 128 meter. Det holdt til gull.

Norge tok sin første gullmedalje i lagøvelsen for fire år siden i Pyeongchang. Da besto laget av Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson. Fra før er det blitt tre bronsemedaljer siden lagkonkurranse kom med i OL i Calgary for 34 år siden. De kom i 1988, 2006 og 2010.

Østerrike tok gullet og la seg 8,3 poeng foran Slovenia, mens Tyskland knep bronsen. Det norske laget var 0,8 poeng unna edelt metall.

Førsteomgangen var preget av mye venting og vanskelige forhold. Flere av hopperne slet med å sveve over K-punktet på 125 meter. Før finalen ledet Slovenia ni poeng foran Østerrike.

Også i andre omgang var forholdene tøffe. Granerud hadde finalens nest svakeste hopp på 118,5 meter.