Menu
Marius Lindvik gikk til topps i Willingen. Her fra et tidligere renn i Bischofshofen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Lindvik sikret ny verdenscupseier i Willingen: – Veldig fornøyd med uka

Marius Lindvik hoppet kjempegodt i finaleomgangen og endte opp som vinner av verdenscuprennet i hopp i Willingen søndag. Det var hans sjette verdenscupseier.

Av NTB | 30.01.2022 17:35:21

Sport: Lindvik hadde et OK utgangspunkt etter første omgang med et hopp på 140 meter. I finaleomgangen dro han til med et hopp på 144,5 meter og med gode stilkarakterer. Dermed avanserte han fem plasser og vant rennet foran Karl Geiger og Cene Prevc.

– Jeg visste det var mulig å klatre noen plasser etter første omgang. Vinden var ganske sterk, men det var en morsom konkurranse. Det er en veldig tøff helg for juryen. Vinden har vært veldig kraftig denne helgen. Jeg er veldig glad og fornøyd med uka, sa Lindvik til arrangøren etter seieren.

Nå håper han å ta med de gode opplevelsene i Willingen til OL i Beijing.

– Jeg har en god følelse og vil prøve å fortsette å hoppe godt, sa Lindvik om OL-sjansene.

Første OL-øvelse for hoppherrene skjer i normalbakken 6. februar. Dagen før er det kvalifisering.

Vanskelige vindforhold satte en stopper for mennenes finaleomgang lørdag. Det sørget også for at kvinnene fikk hoppe bare én gang både lørdag og søndag, men vinden roet seg før mennenes konkurranse søndag, og de fikk hoppe to ganger.

Daniel-André Tande og Johann Forfang sto over rennene i Willingen etter å ha fått påvist koronasmitte. De må teste negativt mandag for å rekke OL-starten i Beijing.

Halvor Egner Granerud havnet like utenfor pallen på 5.-plass i det siste rennet før OL. Verdenscupvinneren fra forrige sesong hoppet 134 og 144 meter. Han var bare 1,3 poeng fra pallplass og endte rett bak Ryoyu Kobayashi, som med et monsterhopp på 152 meter hoppet seg opp fra 12.- til 4.-plass.

Robert Johansson og Robin Pedersen var også med i finaleomgangen. De endte til slutt som henholdsvis nummer 12 og 21. Begge rykket opp en plass da Yukiya Sato ble disket i utstyrskontrollen.

(©NTB)

Flere nyheter: