Menu
Marius Lindvik hoppet godt søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Lindvik på pallen i Polen – Granerud skuffet igjen

Marius Lindvik hoppet seg til andreplass i verdenscuprennet i polske Wisla søndag. Finaleomgangen gikk uten formsvake Halvor Egner Granerud.

Av NTB | 05.12.2021 17:58:45

Sport: Lindvik lå som nummer tre etter første omgang og var kun ett poeng bak lederen Jan Hörl fra Østerrike. Han fulgte opp det første hoppet på 122 meter med et nytt godt svev på 124 meter. Den sikret ham andreplassen.

Hörl vant foran Lindvik og landsmannen Stefan Kraft.

Johann André Forfang, Robert Johansson og Fredrik Villumstad kom seg også videre til finaleomgangen.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes vi er på riktig vei. Marius hopper konstant på et høyt nivå. Det er ekstremt viktig å sette «flighten» bestemt, og det er han veldig flink til og får betalt for, sa landslagstrener Alexander Stöckl til Viaplay.

– Jeg er egentlig fornøyd med gjennomføringen av begge hoppene. Jeg flyr dårlig i første omgang, og så føler jeg at jeg er fryktelig nærme i finalen. Da blir jeg litt småsur siden jeg kjenner at det er lite som mangler, sa Johansson.

Forfang leverte et godt hopp på 118,5 meter i første omgang og gjorde deretter 116,5 meter i finaleomgangen. Han endte på 12.-plass.

En som absolutt ikke fikk det til å stemme søndag, var Halvor Egner Granerud. Svevet på fattige 102,5 meter plasserte den vanligvis så sterke hopperen nest nederst på resultatlistene.

Søndag kom Granerud skjevt ut på hoppkanten og prøvde febrilsk å hente seg inn igjen. Det lyktes ikke, og han var naturligvis misfornøyd i etterkant.

– Jeg blir litt heit. Jeg prøver å være tålmodig, men jeg kjenner med en gang at jeg havner litt fram. Det sitter ordentlig fast om dagen, sa Granerud til Viaplay.

Anders Fannemel og Daniel-André Tande greide heller ikke ta seg til finaleomgangen.

Johansson hoppet noe skuffende 116,5 meter i første omgang og lå på 19.-plass, men han fulgte opp med sterke 128,5 meter og klatret ni hakk.

Granerud vant et av åpningsrennene i russiske Nizjnij Tagil for noen uker tilbake, men har etter det slitt voldsomt i hoppbakken. Sist helg røk han ut i begge hoppkvalifiseringene i Ruka.

(©NTB)

Flere nyheter: