Menu
Marius Lindvik ble nummer to sammenlagt i hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lindvik på pallen i hoppuka: – Dette er det beste jeg har gjort i livet

Marius Lindvik ble nummer to sammenlagt i hoppuka etter at han endte på 3.-plass i Bischofshofen. Polske Dawid Kubacki vant både rennet mandag og sammenlagt.

Av NTB | 06.01.2020 19:39:44

Sport: Lindvik hoppet 139 meter i den første omgangen og 137 meter i finaleomgangen. Totalt holdt det til 289,4 poeng og 3.-plass i Bischofshofen, og 2.-plass sammenlagt i hoppuka. Vinner Kubacki fikk 300,9 poeng i mandagens renn, mens andremann Geiger endte på 291 poeng.

– Dette er det beste jeg har gjort i livet. Det er helt sykt. Jeg har ikke ord jeg nå. Det er helt sykt at jeg presterer på så høyt nivå under hele turneringen, sa 21-åringen til TV 2.

Kubacki var overlegen og vant hoppuka sammenlagt etter å ha slått knockout på konkurrentene i Bischofshofen med hopp på 143 og 140,5 meter.

Polakken var 9,1 poeng foran Lindvik før avslutningsrennet og var til slutt 20,6 poeng foran 21-åringen etter finaleomgangen.

Karl Geiger ble nummer to i avslutningsrennet i Bischofshofen, men det var hoppukedebutant Lindvik som knep 2.-plassen i sammendraget.

– Det er helt sykt. Jeg slet litt med å finne ut av bakken her, men syns jeg gjorde det i 1. omgang. Jeg hadde ikke forventet dette da jeg dro ned hit. Det er morsomt, sier Lindvik til TV 2.

Lindvik sørget for at en norsk hopper har stått på pallen i tre av de fire siste utgavene av hoppuka. I 2017/18-utgaven ble Anders Fannemel nummer tre, og året etter ble det samme plassering på Daniel-André Tande.

Sist gang en norsk hopper vant i Bischofshofen var i 2011, da nåværende TV 2-ekspert Tom Hilde endte øverst på pallen. Før Lindviks andreplass mandag var forrige norske pallplass i bakken i Bischofshofen i 2012, da Anders Jacobsen også ble nummer to.

Det er 28. gang Norge har en hopper på seierspallen sammenlagt i hoppuka. Ti seirer, ni annenplasser og åtte tredjeplasser var fasiten foran mandagens renn i Bischofshofen.

(©NTB)

Flere nyheter: