Menu
Marius Lindvik leverte to gode hopp i Ruka søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Lindvik på 4.-plass etter god hopping i Ruka

Marius Lindvik dro til med to kjempehopp, men endte akkurat utenfor pallen på 4.-plass i Ruka søndag. Anze Lanisek stakk av med seieren.

Av NTB | 28.11.2021 18:30:16

Sport: Ingen andre nordmenn klarte å utmerke seg, og Halvor Egner Granerud røk ut allerede i kvalifiseringen, men Lindvik fulgte opp hoppet i 1. omgang på 138,5 meter, med samme lengde og et godt nedslag i 2. omgang.

Nordmannen gikk opp i klar ledelse med seks hoppere igjen, men måtte se seg slått da verdenscupleder Karl Geiger hoppet hele 142,5 meter. Cene Prevc havnet bak Lindvik, men Eisenbichler og Lanizek snøt Lindvik for pallplass.

Lanizek klarte så vidt å holde Eisenbichler bak seg, mens Geiger kapret den siste pallplassen.

– Jeg klarer å holde skiene litt mer under meg så jeg kan begynne å fly litt istedenfor å bare skjære gjennom lufta. Det var deilig å få til to bra hopp i dag, sa Lindvik til Viaplay, like før Lanizek hoppet inn til seier.

Lørdagens vinner, Ryoyu Kobayashi, var ikke med søndag. Han testet positivt for koronaviruset tidligere på dagen.

Tande endte på plassen bak Anders Fannemel, som lå på 12.-plass etter 1. omgang. Han måtte vente lenge på å hoppe i 2. omgang, og med vanskelige vindforhold og et hopp på 124 meter ble det bare 25.-plass for Fannemel.

Johann André Forfang røk ut i 1. omgang, der Granerud ikke fikk være med.

I fredagens kvalifisering endte han på 53.-plass, og 58.-plassen i søndagens kvalifisering var heller ikke godt nok til å få være med på avslutningsrennet i Finland.

– Det kjente ut som jeg fikk vanskelige forhold. Jeg gjør et OK forventet hopp, men veldig kjedelig når vi kjører med fryktelig lav fart. For meg under de forholdene ble farten for lav. Hadde jeg hatt selvtilliten til Lanizsek så kunne det gått bedre. Det er dødelig med fryktelig mye bakvind i denne bakken. Så hopper jeg ikke godt nok til å klare meg videre, forklarte Granerud overfor Viaplay.

– Jeg er mer skuffet nå enn fredag. Da fungerte ingenting. Nå kjentes det fint ut, sa Granerud til Viaplay etter den skuffende kvalifiseringen.

Daniel André Tande var førstemann ut i 2. omgang etter 30.-plass i 1. omgang. Hoppet på 114,5 meter i finaleomgangen, under vanskelige forhold, ga ikke et særlig stort hopp på resultatlistene. Han endte på 26.-plass, foran blant andre Fredrik Villumstad, som endte sist etter et hopp på 103 meter.

Granerud sesongåpnet med tredjeplass og seier i russiske Nizjnij Tagil forrige helg, men fikk det ikke til å stemme i Ruka denne helgen.

(©NTB)