Menu
Marius Lindvik i sykesengen inne på Universitetssykehuset i Innsbruck i Østerrike. Hans tannverk satte effektiv stopper for kvalifisering foran nyttårshopprennet i Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen i den 69. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka. Dermed går han glipp av å forsvare seieren fra Nyttårshopprennet i fjor. Foto: Alexander Stöckl/Hopplandslaget / NTB

Lindvik operert etter tannmarerittet

Marius Lindvik ble operert og fikk fjernet sin betente visdomstann torsdag.

Av NTB | 01.01.2021 10:23:22

Sport: Det får NTB bekreftet. Dermed går smertemarerittet landslagshopperen har vært gjennom de siste dagene etter alle solemerker mot slutten.

Lindvik måtte torsdag kaste inn håndkleet med hensyn til deltakelse i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Smertene han hadde som følge av betennelsen i munnen ble for store.

Mens lagkameratene hoppet kvalifisering i Olympiabakken i Garmisch, satte landslagssjef Alexander Stöckl seg i bilen for å kjøre Lindvik til Universitetsklinikken i Innsbruck.

Der ble han senere operert.

– De må åpne fra utsiden og gå inn under kjevekammen for å spyle og rense. Får de fjernet betennelsesvæsken, så går de inn og prøver å fjerne visdomstanna allerede i kveld, sa Stöckl før inngrepet.

22-åringen vant fjorårets nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen, men tannproblemene tvang ham altså til å gi opp alle planer om å gjenta den bragden.

Tirsdag ble romerikingen nummer tre i åpningsrennet i Oberstdorf. Det sendte 22-åringen rett inn i sjiktet av hoppere som lå an til å kjempe om sammenlagtseieren i hoppuka. Nå er den muligheten borte.

Fortsatt er det usikkert om Lindvik er med når hoppukesirkuset forflytter seg til Innsbruck etter rennet i Garmisch.

Lindvik har slitt med den smertefulle betennelsen siden før jul og har blant annet hatt problemer med å spise. Rælingen-gutten var hos tannlege både før og etter avreise til hoppuka.

(©NTB)

Flere nyheter: