Menu
Marius Lindvik i hopprennet i Bergiselbakken i Innsbruck, som er den tredje av fire hoppkonkurranser i hoppuka. På høyre skulder har han et merke som er en hilsen til kreftsyke Bjørn Einar Romøren. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lindvik med ny rennseier i hoppuka – Tande ble nummer tre

Marius Lindvik (21) ledet før finaleomgangen i Innsbruck, holdt nervene i sjakk og vant lørdag sitt andre hopprenn i den tysk-østerrikske hoppuka.

Av NTB | 04.01.2020 15:54:57

Sport: Nordmannen er helt rå i hoppbakken om dagen og vant rennet 1,3 poeng foran polske Dawid Kubacki. Det betyr at Lindvik før aslutningsrennet i Bischofshofen er nummer to sammenlagt i hoppuka, 9,1 poeng bak Kubacki, som overtok sammenlagtledelsen fra Ryoyu Kobayashi.

– Nå har jeg det helt nydelig. Det kan ikke bli bedre, sa Lindvik til TV 2 etter rennet.

Daniel-André Tande er tilbake i god form og leverte to flotte hopp, med et spesielt godt sistehopp. Det holdt til en meget sterk tredjeplass, og Tande hoppet seg dermed opp flere plasser etter å ha vært nummer 12 etter første hopp.

– Jeg er veldig fornøyd med førstehoppet mitt, men jeg fløy litt dårlig i det andre. Det var veldig nesten. Lindvik er sterk om dagen. Jeg har troen på sammenlagtseier, sa Forfang til TV 2.

Robert Johansson lå på en delt åttendeplass, men hadde tunge forhold i finaleomgangen. Dermed falt han på resultatlisten og endte som nummer 17.

Kobayashi vant åpningsrennet i Oberstdorf og ledet hoppuka etter to renn. I det tredje rennet fikk han ikke hoppingen til å stemme. Han endte på 14.-plass og mistet også sammenlagtledelsen. Japaneren ligger nå på fjerdeplass i hoppuka. Tyske Karl Geiger er nummer tre, 4,2 poeng bak Lindvik.

Hoppuka avgjøres mandag med fjerde og siste renn i Bischofshofen i Østerrike.

Det betydde ledelse før finaleomgangen i Innsbruck. Ned til Kubacki på 2.-plass var det 1,3 poeng. Lindvik vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen og var på jakt etter sin annen strake verdenscupseier.

Norge fikk en fantastisk start på det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka da Forfang klinket til med 131 meter i sin tidlige duell mot japaneren Keiichi Sato. Forfangs gode hopp holdt til ledelse helt til det gjensto elleve hoppere i første omgang.

Kubacki var første hopper som klarte å levere et bedre hopp enn Forfang. Han landet på 133 meter. Etter polakken var det bare Lindvik som var bedre enn Forfang, og Tromsø-gutten lå dermed på en meget sterk 3.-plass etter første hopp.

Robin Pedersen og Sondre Ringen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Johann André Forfang lå på 3.-plass etter første omgang. I finaleomgangen hoppet han 120,5 meter og ble til slutt nummer sju. Forfang er også nummer sju sammenlagt i hoppuka.

Lindvik vant fredagens kvalifisering til rennet i Innsbruck og hoppet dermed sist i første omgang. Norges nye hoppkomet hadde ingen problemer med å takle presset og leverte et fantastisk svev på 133 meter i sin duell mot polske Viktor Polásek.

(©NTB)

Flere nyheter: