Menu
Marius Lindvik inntok lederrollen i skiflygings-VM i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Lindvik leder skiflygings-VM på hjemmebane

Marius Lindvik gjorde et glimrende svev og er i føringen etter åpningsrennet i skiflygings-VM i Vikersund. Tre hakk bak følger Robert Johansson.

Av NTB | 11.03.2022 17:25:09

Sport: Norge fikk en fin start på hjemmebane. Lindvik leder 7,3 foran Anze Lanisek, mens Timi Zajc er bak med 7,4. Det slovenske laget har alle sine fire hoppere blant de sju beste.

Johansson hoppet 231 meter og er 7,5 poeng bak sin landsmann i tet.

Rett i forkant av åpningsrennet slo Johann Forfang til med 243 meter i prøveomgangen. Dessverre for tromsværingen fikk han tunge forhold i VM-premieren og landet på «bare» 223 meter. Det holder til en 9.-plass.

– Jeg kjente at det var veldig lufttungt, og jeg ble stående og holde hele veien. Et litt kjedelig hopp, spesielt sammenlignet med prøvehoppet, men jeg er fornøyd med gjennomføringen, sa Forfang til NRK.

Daniel-André Tande fikk ikke hoppingen til å sitte, og svevet hans stoppet på 197,5 meter. Han er nummer 23. For snart ett år siden falt Tande stygt i skiflygingsbakken i Planica, og hoppene i Vikersund er hans første siden den gang.

Skiflygings-VM arrangeres annethvert år. Norge har hatt en hopper på pallen i hvert mesterskap siden Bjørn Einar Romørens fjerdeplass ble norsk bestenotering i 2008.

(©NTB)