reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marius Lindvik hadde grunn til å juble i målområdet etter to av fire omganger i skiflygings-VM i Vikersund. Foto: Geir Olsen / NTB

Lindvik koblet gullgrep i skiflygings-VM: – Alt kan skje

Marius Lindvik klinket til i tøffe forhold og er i lederrollen halvveis i skiflygings-VM i Vikersund. Han topper 6,5 poeng foran Stefan Kraft fra Østerrike.

Av NTB | 11.03.2022 19:10:08

Sport: Den olympiske storbakkemesteren leverte hopp på 232,5 og 226,5 meter. Det siste klarte Lindvik under krevende forutsetninger. Mange av konkurrentene før ham slet med å hoppe langt nok.

Det hjalp Kraft oppover resultatlistene. Favoritten klatret fire hakk fra sjetteplassen i første omgang og blir å regne med når alt skal avgjøres. Fredag landet østerrikeren på 225,5 og 230 meter.

– Han blir tøff, men jeg skal gi ham en solid kamp. De poengene er ingenting i skiflyging, og alt kan skje i morgen. Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hva det holder til, sa Lindvik til NTB om gullkampen som venter.

Etter første omgang ledet romerikingen med 7,3 poeng på Anze Lanisek. Da fikk Lindvik både gode stilpoeng og kompensasjon for nedsatt fart. Etter første dag var han opptatt av at han hadde funnet en løsning på hvordan man skal takle verdens største hoppbakker.

– Det er flygingen jeg er blitt hakket bedre på, spesielt i siste fase av svevet, forklarte Lindvik.

Robert Johansson var blant dem som trøblet i VMs andre omgang. Han falt fra fjerde- til sjetteplass på en dag han noterte svev på 231 og 206 meter.

– Ikke så verst, men det er ikke der jeg vil være. I morgen må jeg prøve å klatre litt. Poengene flyr jæklig fort i skyflyging, så jeg må fortsette å gjøre ting som jeg har gjort, sa Forfang til NTB.

Daniel-André Tande fikk ikke fram de lange hoppene han drømte om i VM-åpningen. Han er på 23.-plass etter å ha greid 197,5 og 201,5 meter. For snart ett år siden falt Tande stygt i mammutbakken i Planica, og hoppene i Vikersund er hans første i skiflyging siden den gang.

– Det blir veldig fort kjedelig når man hopper så kort som jeg gjør i dag, men jeg føler det går i riktig retning. Hvis du ser på hvor mange hopp jeg brukte på å bli komfortabel i en storbakke, tror jeg det trengs mer enn en eller to dager i en skiflygingsbakke før jeg er på samme nivå der, sa Tande til NRK.

Skiflygings-VM arrangeres annethvert år. Norge har hatt en hopper på pallen i hvert mesterskap siden Bjørn Einar Romørens fjerdeplass ble norsk bestenotering i 2008.

Lørdagens to omganger avgjør hvem som tar de individuelle VM-medaljene, mens det er lagkonkurranse dagen etter.

Verdensrekorden i hopp ble satt av Kraft i nettopp Vikersund i 2017. Da klarte østerrikeren 253,5 meter.

Rett i forkant av åpningsrennet slo Johann Forfang til med 243 meter i prøveomgangen. Dessverre for tromsværingen fikk han tunge forhold i begge sine konkurransehopp (223 og 212 meter). Det rekker til en 9.-plass.

Slovenia har alle sine fire hoppere blant de sju beste. Domen Prevc, Timi Zajc og Anze Lanisek følger på plassene bak Lindvik og Kraft.

(©NTB)

Flere nyheter: