Menu
Johann André Forfang (t.v.) gratulerer Marius Lindvik med seieren etter finaleomgangen av Nyttårshopprennet i Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lindvik knuste konkurrentene i nyttårshopprennet: – Jeg har ikke ord, det er helt sykt

Marius Lindvik vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag, da han fulgte opp med seier etter å ha slått bakkerekord i første omgang.

Av NTB | 01.01.2020 16:24:36

Sport: Lindvik tangerte bakkerekorden og ledet etter første omgang etter et hopp på 143,5 meter, før han sikret seieren i andre omgang med et hopp på 136 meter.

Nordmannen vant foran tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki. Selv om Lindvik slo av 7,5 meter i det andre hoppet, var han likevel 4,9 poeng foran Geiger.

– Jeg har ikke ord. Det er helt sykt. At jeg greide å få et såpass bra hopp i andre omgang også er bare helt utrolig. Nå er jeg bare så sinnssykt fornøyd, sa en ekstatisk Lindvik til NRK.

– Det er så jævlig fortjent. Førstehoppet hans er helt sinnssykt, også klarer han å levere under press i finalen. Han taklet det bra, sier Robert Johansson til NTB.

– Han er en skikkelig vinnerskalle. Han klarer å skru på de riktige tingene når han skal konkurrere. Han bærer frukter av det i dag, fortsetter Johansson.

Det var også Johann André Forfang. Han ble nummer ni med et hopp på 135 meter i finaleomgangen. Han skrøt masse av Marius «Linus» Lindvik.

– Jeg er mektig imponert rett og slett. Han gikk ut og sa han var joker, så det har ligget litt i kortene. Vi vet jo at toppnivået til «Linus» er bra. Vi vet at han er veldig god på sitt beste og begynner nå å ta det ut når det gjelder, sier Forfang til NTB.

Daniel André Tande lå på en skuffende 21.-plass etter den første omgangen med et hopp på 129,5 meter. Han floppet i finaleomgangen ble helt sist etter bare 117,5 meter.

21-åringen kunne med det ikke spurt om et bedre tidspunkt å vinne sin første verdenscupseier. Legender skapes i nyttårshopprennet i Garmisch.

Han hoppet seg opp fra en 16.-plass til en 14.-plass med et hopp på 133 meter i finaleomgangen. Likevel var Johansson mer opptatt av å skryte av lagkameraten.

(©NTB)

Flere nyheter: